anr-banner.gif

SAP Business One ondersteunt internationale groei van CIREX

Een sterk gespecialiseerd productiebedrijf vervaardigt stalen gietstukken in locaties in Nederland en Tsjechië. Maar wanneer de verschillende administraties niet allemaal op elk moment over identieke up-to-date informatie beschikken, komen de service en de stipte levering in het gedrang. Lees hieronder hoe CIREX dankzij SAP Business One een flexibele en doeltreffende oplossing vond.

Met vestigingen in Almelo (Nederland) en Koprivnice (Tsjechië) ontwikkelt en produceert CIREX stalen precisiecomponenten. Internationale industriële klanten uit de gereedschap-, (kraan)machine- en automobielsector doen een beroep op het bedrijf voor complex gietwerk. De productie en logistiek verlopen vandaag compleet geautomatiseerd, met ondersteuning door SAP Business One. Ondertussen blijft Domani Business Solutions, partner van Anrova Solutions, optimaliseringen doorvoeren in het ERP-systeem.

Logistieke uitdagingen

Bij CIREX doorlopen de gietstukken verschillende fases in het productieproces. Daarbij reizen ze heen en weer tussen de gieterijen in Nederland en Tsjechië. Voorheen verliep het uitwisselen van informatie vaak via e-mail en bovendien beschikten sommige productievestigingen niet over een geïntegreerde administratie. Dat gebrek aan een goed gestructureerde afstemming en opvolging, leidde tot productieverliezen en vertragingen in de leveringen. CIREX kende de bewezen ervaring van Domani Business Solutions met softwareprojecten met een internationale dimensie en vroeg raad. De SAP partner stelde SAP Business One voor als ERP-oplossing.

De keuze voor SAP Business One

CIREX stelde een duidelijk omschreven eisenpakket voorop. De oplossing moest flexibel en zonder maatwerk aanpasbaar zijn, om te beantwoorden aan de specifieke behoeften van het bedrijf. Het voorstel om voor SAP Business One te gaan kreeg onmiddellijk veel bijval. De beheersbaarheid, laagdrempeligheid en gebruiksvriendelijkheid van de oplossing vielen in positieve zin op. Toen bleek dat het systeem, in tegenstelling tot andere softwarepakketten, eveneens een intercompany-integratie omvatte, was de kogel door de spreekwoordelijke kerk.

Ondersteuning bedrijfsgroei

SAP Business One maakte zijn belofte helemaal waar voor CIREX. De Nederlandse productievestiging is nu - van bestelling tot levering - volledig geautomatiseerd, door het inzetten van robots en automated guided vehicles. Waar de klanten een hoger serviceniveau en verbeterde leverbetrouwbaarheid ervaren, leverden de inzichten in productiviteit en efficiëntie besparingen op voor het bedrijf. Iedereen heeft van op elke locatie toegang tot dezelfde actuele informatie. De optimaliseringen resulteerden alvast in een derde Tsjechische vestiging en in de toekomst kunnen andere vestigingen snel aansluiten op het systeem. Of hoe het pakket ook de bedrijfsgroei ondersteunt.

Geïnteresseerd in de mogelijkheden van ERP-oplossingen in het algemeen, en SAP Business One in het bijzonder? Neem vrijblijvend contact op met de specialisten van Anrova Solutions. Je kunt ons ook bereiken via het formulier onderaan.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Anrova Solutions

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Harelbeke
  • Lier
  • Braine-l’Alleud

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials