anr-banner.gif

Satelliettelefoons met PTT functie: wereldwijd betrouwbaar communiceren

Met satelliettelefoons voorzien van een Push-to-Talk knop (PTT) kan je wereldwijd met elkaar communiceren. Waar je ook bent: dit two-way radio systeem zorgt overal voor een betrouwbare communicatie. Het maakt immers gebruik van het satellietnetwerk. Daarmee is het een ideaal communicatiemiddel voor teams die op een uitgestrekt terrein werken zonder gsm-dekking.

Satelliettelefoons als alternatief voor portofoons

Internationale organisaties zoals ambassades en ngo’s gebruiken vaak portofoons. Deze toestellen zijn geschikt voor lokale communicatie, wanneer veiligheidsoverwegingen een belangrijke factor zijn. Dergelijke portofoons hebben echter een beperkt bereik. Daardoor valt de communicatie wel eens uit. Dit kan natuurlijk erg vervelend zijn als je mensen ter plaatse snel wil bereiken. De satelliettelefoons van Sonal bieden een goede oplossing voor dit probleem.

Satelliettelefoons en satellietportofoons

Sonal bouwde jarenlange expertise op in satellietcommunicatie. Het bedrijf levert satelliettelefoons voorzien van een Push-to-Talk knop (PTT). Goede voorbeelden daarvan zijn de Iridium Extreme PTT. Ook voor satellietportofoons zoals de Icom IC-SAT100 is Sonal de juiste partner.

De Push-to-Talk knop is een zendknop die van jouw toestellen draagbare radiocommunicatietoestellen maakt. Je gebruikt deze via het satellietnetwerk. Zo kan je wereldwijd communiceren met meerdere mensen tegelijk. Iedereen van de gespreksgroep kan het gesprek volgen en kan ook onmiddellijk reageren.

Satelliettelefoons met PTT: directe één-op-veel communicatie

Satelliettelefoons met PTT maken real time communicatie over de hele wereld mogelijk. Hiervoor is slechts één druk op een zendknop nodig. Bovendien zorgt de directe verbinding tussen satellieten voor stabiele communicatie.

Een online Iridium PTT Command Center wijst toestellen wereldwijd aan gespreksgroepen toe. Het doet dat bovendien op een heel eenvoudige en dynamisch manier. Een centrale meldkamer kan zo gebruikers over verschillende continenten snel aansturen.

Satellietcommunicatie voor uitgestrekte gebieden zonder gsm-dekking

Satelliettelefoons met Push-to-Talk functie zijn geschikt voor organisaties met medewerkers ‘in the field’. Het is vooral geschikt op een uitgestrekt terrein zonder vlotte gsm-dekking. Deze vorm van satellietcommunicatie wordt dus veel gebruikt door onder andere internationale ambassades en offshore windparken. Ook hulpdiensten in afgelegen gebieden of beveiligingsfirma’s maken er gebruik van.

Ook bij grootschalige rampen bieden satelliettelefoon met PTT een snelle en betrouwbare manier van communiceren.

Heb je een vraag over satelliettelefoons? Vraag hier je demo of offerte. Of neem contact op via onderstaand invulformulier

Lees ook:

Samenwerken vanop afstand? Gebruik de juiste telefonie- en videotools
Push to talk: snelle breedbandcommunicatie voor elke kmo

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Sonal

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Sonal
  • Antwerpsestraat 145
    2640 Mortsel
  • 03 448 08 48

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials