anr-banner.gif

Slimme videoanalyse: de garantie op een veilige werkvloer

De werkvloer van je bedrijf nog veiliger maken? Dat kan! Met slimme videoanalyse kan je niet alleen je werkplek in het oog houden, maar ook problemen voorspellen en voorkomen. Zo is slimme videoanalyse de garantie op een veilige werkvloer.

Minder arbeid meer veiligheid

Heel wat bedrijven vertrouwen op videobewaking of CCTV-systemen om de veiligheid van werknemers te bewaken en gebouwen te beveiligen. Toch zijn er bepaalde nadelen verbonden aan deze vorm van beveiliging:

  • Er zijn mensen nodig om de videobeelden permanent te controleren;
  • Er moet veel beeldmateriaal worden opgeslagen, waarvan het grootste deel nooit meer bekeken wordt;
  • Het bewakingssysteem kan zelf niet detecteren wat er te zien is op de beelden en kan dus niet pro-actief reageren;

Artificiële Intelligentie (AI) kan hier een oplossing bieden. De integratie van AI met videocamera’s maakt geautomatiseerde analyse, detectie en waarschuwingen mogelijk. Een toegevoegde waarde die de veiligheid enorm zal bevorderen.

Slimme videoanalyse

Slimme videoanalyse is een combinatie tussen videobewakingstechnologie met algoritmen en AI. De technologie zal de situatie niet alleen detecteren, maar ook begrijpen. Het is bewaking én analyse in één! Met slimme videoanalyse worden mensen enkel gewaarschuwt wanneer er tekortkomingen, risico’s of gevaren worden gedetecteerd.

Veiligere werknemers

In complexe omgevingen, zoals de productie of logistiek, zijn er tal van potentiële gevaren waaraan werknemers worden blootgesteld. Daarnaast bestaan er ook een hele hoop wettelijke verplichtingen om te voldoen aan de richtlijnen van gezondheid en veiligheid. Een uitdaging voor de organisatie op de werkvloer!

Met slimme videoanalyse bescherm je jouw werknemers tegen deze potentiële veiligheidsrisico’s. De aanpasbare geautomatiseerde detectie maakt het mogelijk om mensen in gevaar te lokaliseren en te identificeren.

Beveiliging van ruimtes

Slimme videoanalyse verhoogt niet alleen de veiligheid van mensen, maar ook de beveiliging van ruimtes, belangrijke informatie of waardevolle eigendommen. Videoanalyse kan verdacht gedrag signaliseren. Het systeem alarmeert je op tijd, waardoor jij meteen kan ingrijpen.

Met jarenlange ervaring in de IT-sector ondersteunt Aurelium jou in het beveiligen van je werknemers en gebouwen; Met een slimme videoanalyse op maat kan je jouw data, personeel en eigendommen beter beschermen. Daarnaast bespaar je op vlak van personeel en gegevensopslag!

Wil jij meer weten over slimme videoanalyse? Wil je een systeem op maat van jouw bedrijf? Of wil je meer weten over de diensten van Aurelium? Lees hier alles over Aurelium of laat je vragen achter in het onderstaande contactformulier.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Aurelium

Meer weten?

Aurelium

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Aurelium

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials