anr-banner.gif

Slimme videoanalyse: je ideale ondersteuning in kwaliteitsinspectie

Grote spelers, in productie en engineering, investeren al een tijdje in vooruitstrevende technologieën zoals: Artificiële Intelligentie (AI), het industriële IoT, Machine Learning (ML) en robotica. Hiermee digitaliseren zij productieprocessen en bouwen ze slimme fabrieken.

Tot voor kort surften kleine spelers nog niet mee op deze digitale golf. De investeringen waren voor hen onhaalbaar, waardoor ze worstelden om bij te blijven. Vandaag zien we de prijzen van zulke technologieën dalen, waardoor ook zij hun processen efficiënter en beter kunnen maken.

Industrie 4.0

We zitten momenteel in de vierde industriële revolutie, ofwel industrie 4.0. Een golf van voortdurende transformatie en digitaliseren van productieprocessen, ondersteund door big data, data-analyse en IoT-apparaten. Het resultaat? Automatisering, een betere connectiviteit en communicatie, meer zelfmonitoring en betere probleemanalyse (zonder menselijke tussenkomst).

In deze industriële revolutie draait alles rond het optimaliseren van productielijnen, het verhogen van de productiekwaliteit en het elimineren van menselijke fouten door automatisatie. Maar hoe zit het dan met de effectieve kwaliteitsinspectie?

Waarom kwaliteitsinspectie?

Fouten in het fabricage-, productie- of assamblageproces kunnen leiden tot vertraging, kwaliteitsverlies en milieu- of veiligheidsrisico’s. Er is dus een constante nood aan (visuele) kwaliteitsinspectie.

Visuele kwaliteitsinspectie wordt uitgevoerd door een gespecialiseerde inspecteur. Een persoon van vlees en bloed die vermoeid, verveeld of afgeleid kan raken. Daarnaast worden productieprocessen complexer, waardoor de kans op menselijke fouten stijgt. Slimme videoanalyse (slimme camera’s in combinatie met AI) kan hier een oplossing bieden. Automatische visuele kwaliteitsinspectie is efficiënter dan inspectie uitgevoerd door mensen. Daarnaast bespaar je op personeelskosten.

Met videoanalyse kan je visuele kwaliteitsinspectiegegevens opslaan. Zo kan je op langere termijn analyseren om processen te optimaliseren.

Kwaliteitsinspectie met slimme videoanalyse

Naast kwaliteitsinspectie met slimme videoanalyse integreert Aurelium ook machine vision en deep learning om kritieke visuele inspectieprocessen te automatiseren. Vooruitstrevende technologie die defecten en vreemde voorwerpen kan identificeren, de ernst van de fouten kan inschatten, verschillende producten kan herkennen en je processen kan controleren.

Een oplossing voor visuele kwaliteitsinspectie volledig afgestemd op de behoeften van jouw bedrijf. Aurelium zorgt voor slimme videoanalyse op maat en beschermt daarmee de kwaliteit, efficiëntie en voorspelbaarheid van jouw industrieel proces. Slimme videoanalyse zet jou op weg naar automatisatie en digitalisering, én zorgt voor nauwkeurige en consistente kwaliteitsinspectie.

Wil jij jouw kwaliteitsinspectie automatiseren? Wil je een volledige oplossing op maat van jouw bedrijf en productieprocessen? Of wil je meer weten over de diensten van Aurelium? Lees hier alles over het bedrijf en zijn diensten of laat je vragen achter in het onderstaande contactformulier.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Aurelium

Meer weten?

Aurelium

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Aurelium

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials