anr-banner.gif

Sneller, slimmer en foutloos werken dankzij digitalisatie

IT

Belgische kmo’s en accountants zijn zich bewust van de voordelen van digitalisatie. Ze willen ermee efficiëntie creëren in bedrijfsprocessen en meerwaarde bieden aan klanten. Het onderwerp staat dan ook hoog op de agenda. Maar hoe digitalisatie organiseren in de praktijk blijkt niet altijd evident. Toch zijn er slimme oplossingen.

Dit zijn bevindingen uit de tweejaarlijkse KMO Barometer, die bedrijfssoftware specialist Exact afneemt bij een duizendtal kmo’s en accountancy en boekhoudkantoren in België en Nederland. De barometer peilt naar de zakelijke uitdagingen waarmee deze bedrijven te maken krijgen en de digitale oplossingen die voorhanden zijn.

Focus op digitalisatie dus. Tegelijkertijd kijken kmo’s en accountancy kantoren wel op tegen de keuzes die ze moeten maken, en zijn ze ook bezorgd over hoe ze tijd moeten vrijmaken voor de implementatie. Ze hebben ook het gevoel, eens een beslissing genomen, dat ze minder flexibel zijn. Dit zijn echter typische zorgen voor ondernemers die cloud software nog niet ontdekt hebben!

Digitalisatie in het hoofd, maar nog niet (overal) in het hart

Dat corona de digitalisatie heeft versneld, is een duidelijke tendens. Sigrid Jansegers, Sales Director bij Exact: “Toch zien wij dat digitalisatie maar met mondjesmaat versnelt. De bedrijven die al een digitalisatiestap hadden gezet voor de gezondheidscrisis, hebben die full force doorgezet. Bij bedrijven die de digitalisatie stap nog moesten zetten, merken we twijfel. Het onzekere economisch klimaat (effecten van corona, inflatie, oorlog, ...) en de tijd om personeel te trainen zijn de belangrijkste argumenten. Echter, wie de stap zet, ervaart meteen de positieve gevolgen en heeft spijt dit niet eerder te hebben gedaan.”

Sigrid Jansegers, Sales Director bij Exact


Slimme bedrijfssoftware is de oplossing

“Met onze slimme bedrijfssoftware kunnen wij bij Exact ondernemers ondersteunen hun processen zo geautomatiseerd mogelijk te laten verlopen. Slimme software zorgt ervoor dat op basis van algoritmes bijvoorbeeld boekingsvoorstellen worden aangeboden in de accounting software. Deze zorgen voor tijdsbesparing en een verlaging van de foutenmarge, of sneller, slimmer en foutloos werken,” vertelt Sigrid.

Ambitie om bedrijfsprocessen te digitaliseren?

Exact biedt directe bedrijfssoftware oplossingen in functie van de sector en activiteiten. Het bedrijf biedt boekhoudoplossingen, voor ondernemingen die willen dat dit zo geautomatiseerd mogelijk loopt. Er zijn ook dedicated oplossingen voor bijvoorbeeld de bouwmarkt en sectoroplossingen, zoals voor bedrijven met een voorraadbeheer, met een productie op kleine schaal en voor ondernemingen die diensten (project opvolging) aanbieden.

Digitalisatie is ook efficiënter samenwerken en connectiviteit

Tot slot geeft Sigrid nog mee: “Digitaal samenwerken kan onder verschillende vormen. De ondernemer levert zijn documenten digitaal aan en de accountant verzorgt de boekingen en aangiftes of de ondernemer verzorgt volledig zelf de administratie en nodigt de accountant uit om mee te kijken en eventueel te corrigeren alsook de aangiftes te verzorgen. Digitaal (samen)werken in eenzelfde omgeving is de eerste stap op weg naar automatisatie. Bovendien, omdat al onze software cloudbased is, is het zeer eenvoudig om andere applicaties te linken aan het Exact boekhoudsysteem zodat de data automatisch worden gesynchroniseerd. Voorbeelden hiervan zijn webshop applicaties of specifieke scanningsystemen in magazijnen.””

Meer weten over wat digitalisatie kan betekenen voor jouw bedrijf? Neem contact op met Exact om de mogelijkheden te bespreken.

anr-banner-400x300-v3.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials