maart-2020.gif

5 onmisbare apps voor ondernemers

Bedrijfssoftware

Hoe kan je overzichtelijker werken?

Als ondernemer zwoeg je dag en nacht, dag in dag uit, voor je zaak. Maar time is money, toch? Hallelujah voor de betrouwbare wifiverbinding, het 4G-netwerk en de slimme apps die moderne ondernemers verder helpen om al het werk overzichtelijk op orde te krijgen.

Trello

Trello is geen Italiaans, maar wel een gemakkelijke en overzichtelijke project management app. Lijstjes, lijstjes, lijstjes. Niet her en der verspreid over 100 papiertjes, in notes, in een .docx,… maar allemaal gebundeld op één plek. Hier maak je met je team of voor jezelf: borden, lijsten en steekkaarten. De structuur van je lijsten bepaal je volledig zelf, maar een kolom to do, mee bezig, bij externe partij en afgewerkt, is aan te raden. Achter elke taak kan je meer details kwijt via opmerkingen of voeg je nog een checklist toe die je kan afvinken.

Harvest

Harvest is een hulp voor time tracking en facturatie die je opent in een webbrowser of via de app. Om te vermijden dat je aan het einde van de maand het overzicht kwijtraakt, kan je hierin veel informatie bijhouden. Dit doe je liefst in real time voor tijd en kosten. Heb je onderweg 22 minuten en 11 seconden gebrainstormd voor klant X, of een chique koffie van 3,60 euro getrakteerd aan klant Y of een vertaling van 70,40 euro besteld voor de volgende blogpost van je eigen bedrijf? Noteer dat dan steevast in Harvest.

Yuki

Dankzij de Yuki app kan je 24/7 je online boekhouding raadplegen en up-to-date houden. Yuki biedt je op een overzichtelijke manier inzicht op de financiële status van je bedrijf, ook wanneer je onderweg bent. Het is bovendien een platform met daarop de contactgegevens van al je klanten en leveranciers. Nood aan een telefoonnummer of snel even een factuur uit het archief raadplegen? No problemo, dat kan in 1-2-3 zowel via je browser als mobiel. Download hem voor Android of iOS.

Slack

Een zeer bekende en geliefde app om als team goed samen te werken is Slack. Via de app -op desktop en mobiel- zet je verschillende chatkanalen op om vlot en overzichtelijk te communiceren met collega’s. Chatten, is dat niet asociaal? Neen, integendeel het kan de samenwerking zelfs enorm versterken en de efficiëntie ook. Voor een kleine vraag hoef je niet naar een ander kantoor of een andere verdieping, noch veroorzaak je een onnodige stroom aan e-mails, want je slackt! In de app kan je info geven, bestanden doorsturen en urls delen. Heel wat apps zoals Dropbox, Google Drive en Calendar of Twitter kan je trouwens in Slack integreren.

Waze

Altijd op tijd vertrekken is uiteraard de boodschap. Maar wat als je onderweg naar die megabelangrijke prospectmeeting toch onverwacht gehinderd wordt door een verkeersongeval? Waze to the rescue! Via de mobiele app krijg je live meldingen van het verkeer en de verkeershinder op je route. Dankzij de andere appgebruikers kom je ook steeds te weten wat de snelste weg is en wat de brandstofprijzen zijn in naburige tankstations. Je ziet voordat je vertrekt ook steeds welke parking dichtbij je bestemming ligt. De navigatieapp kan bovendien gekoppeld worden aan je agenda of je Facebookaccount, dan krijg je automatisch een melding over het tijdstip waarop je best naar je afspraak vertrekt. Download de app hier

Exact-Logo-Banner.jpg

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven