maart-2020.gif
Laruens Tack, over Agromanager een softwareoplossing voor fruitteelt

Agromanager vereenvoudigt de administratie van fruittelers

Bedrijfssoftware

Agromanager is een alles-in-een bedrijfssoftware voor fruittelers. Laurens Tack die zelf een fruitbedrijf heeft, ontwikkelde dit online platform dat alle stappen in het fruitteeltproces registreert. Op die manier wordt de administratie van fruittelers aanzienlijk vereenvoudigd.

De weg die een stuk fruit aflegt van kweek tot in de winkel is lang

In Sint-Gillis-Waas heeft Laurens Tack een fruitbedrijf dat voornamelijk peren kweekt. “Fruit telen is een langdurig proces. Er komt heel wat bij kijken. Je moet eerst telen, dan oogsten, vervolgens bewaren in koelcellen, sorteren en verpakken. Als fruitteler kan je pas factureren anderhalf tot twee jaar nadat je hebt geteeld.

Met de Agromanager kan je het ganse proces makkelijker opvolgen en alle stappen op het einde van het proces traceren”, zegt Tack. Tracering - van welk perceel grond komt welk stuk fruit – is een verplichting die fruittelers wordt opgelegd. Bij de opmaak van een leveringsbon kan je met Agromanager perfect traceren van welk perceel een bepaald stuk fruit afkomstig is”, zegt Tack in een interview dat verscheen in ‘Vrij Ondernemen’, het magazine van het Liberaal Verbond voor Zelfstandigen.

Alle stappen: van pluk tot verkoop

Voor de fruitteler is het niet altijd evident om al die stappen te registreren. Daarom ontwikkelde Laurens Tack een softwareoplossing voor zijn eigen fruitteeltbedrijf. De Agromanager wordt intussen online gebruikt door al meer dan 100 klanten collega-fruittelers.

De Agromanager combineert een pak data van pluk tot verkoop. Zo krijgt de teler snel een zicht op arbeid en rendement. Dat betekent een vereenvoudiging van de administratie en maakt een grondigere kostprijsberekening mogelijk.

In het eerste kwartaal van 2019 wordt het systeem uitgebreid met alle bespuitingen die aan de teelt gekoppeld zijn. Omdat bovendien het fruit getraceerd kan worden over de bedrijfsgrenzen heen krijgen consumenten een duidelijk beeld waar en hoe het fruit behandeld is.

Agromanager: één van de tien Vlaamse landbouwinnovaties van 2018

Deze toepassing werd door het Innovatiesteunpunt – een initiatief van Boerenbond en Landelijke Gilden in partnerschap met Cera en KBC – opgemerkt.
Agromanager is één van de tien Vlaamse landbouwinnovaties van 2018. Met die erkenning bekroont het Innovatiesteunpunt land- en tuinbouwers die met hun bedrijf een verfrissende, vernieuwende richting uitgaan. Dat leverde Tack een projectpremie van 2.500 euro op waarmee hij Agromanager verder kan uitbouwen.

Met de juiste ondersteuning en software kan elke kmo groeien

Kmo’s die verder op zoek zijn naar passende softwarepakketten voor boekhouding, projectmanagement, retail en e-commerce, webconnecties en digitalisering kunnen zich best informeren bij een team van specialisten.  

Exact-Logo-Banner.jpg

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven