20200701-Desk-solutions.gif

Gestroomlijnd projectmanagement dankzij een ERP op maat van maatwerk

CGK Group is een bedrijf uit Gullegem dat gespecialiseerd is in oplossingen voor opslag en het gebruik van chemische stoffen. Maar het bedrijf doet veel meer. Om de groei van de verschillende productie-eenheden in goede banen te leiden, was er nood aan een betrouwbaar en flexibel ERP-systeem. Dat vonden ze na een zoektocht van enkele jaren bij Desk Solutions.

CGK Group bvba bestaat concreet uit een viertal afdelingen:

  • Levering en plaatsing van installaties voor de opslag en het gebruik van gevaarlijke vloeistoffen,
  • Oplossingen in GVK voor de infrastructuur in weg- en waterbouw
  • Toelevering halffabricaten in kunststof
  • Producten om stabiliteit te geven aan bouw- en hefvoertuigen.

Michael Djalti, hoofd van IT en marketing bij CGK: “CGK groeit gemiddeld 10 à 15% per jaar en dit sinds een jaar of zes. Ons doel is om verder te groeien door onze productieruimte uit te breiden. Maar vier afdelingen betekent ook aparte flows, gaande van groothandelactiviteiten en serieproductie naar Engineer-to-Orderprojecten. We hadden dus nood aan een goed systeem om onze productie te blijven overzien.”

Keuze voor SAP Business One

“Tien jaar geleden hebben we een diepgaande studie gedaan tussen enkele bestaande pakketten, waaronder Microsoft Navision en een oplossing van Oracle, maar onderzochten ook een maatwerkoplossing samen met een externe IT-consultant. We wogen factoren als functionaliteiten, kostprijs en toekomst van het pakket af. De keuze viel uiteindelijk op SAP Business One. Daarmee kies je een pakket dat meekan met de constante groei van het bedrijf. Add-ons zorgen ervoor dat je ergens toch een pakket samenstelt dat in lijn ligt met je activiteit.

Samenwerking met Desk Solutions

“Initieel startten we het project op met een andere partner. Die had zijn implementatie van SAP Business One verkeerd ingeschat en is twee jaar later volledig gestopt met die activiteiten. We hebben toen contact opgenomen met Desk Solutions. Desk Solutions overtuigde ons van hun ervaring. In grote lijnen loopt de samenwerking wel goed. Over de volledige periode waren er wat ups en downs, maar dat lijkt me eigen aan grotere implementaties.”

Implementatie van variproject

“Het gedeelte productie liep voordien naast ons ERP-pakket. Het ging grotendeels om Excel-lijsten waarin de kosten en uren manueel werden bijgehouden. De standaard productiemodule bood voor ons ook geen oplossing, omdat we echt een Engineer-to-Ordermodel hebben. De keuze viel uiteindelijk op variproject: dat is ontworpen voor dergelijke ETO-projecten en heeft zijn oorsprong in de scheepsbouw. Het was geen evidentie om een manueel systeem om te zetten naar een pakket. Dat impliceerde toch dat we onze productieflow moesten aanpassen. Enkele jaren geleden zijn we gestart met die verschillende productieflows in kaart te brengen. Door onze jaarlijkse groei blijven we deze continu aanpassen. In elk geval helpt variproject ons het overzicht te behouden in de vele projecten die dagelijks door elkaar lopen, en zorgt het voor de correcte toewijzing van materialen en uren.”

Til je bedrijf naar een hoger niveau met de juiste bedrijfssoftware. Ontdek het ruime aanbod van Desk Solutions, gebaseerd op ruim dertig jaar expertise!

Lees ook

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Desk Solutions

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Desk Solutions Harelbeke
  • Desk Solutions Lier

Ook interessant

Interessante bedrijven

  • EVOQIA

  • AFAS Software