leaderboard Desk Solutions 980w120.png
Salesmate van Desk Solutions

Hoe een eenvoudige applicatie jouw sales stimuleert

Partner

Meer klanten hechten belang aan de customer experience (CX). Het is niet meer voldoende om het goedkoopste product aan te bieden. De service moet persoonlijk zijn en de klant moet centraal staan. Dat merken zowel B2B- als B2C-bedrijven.

Een persoonlijke behandeling geeft een boost aan uw sales. Maar het is niet evident deze klantgerichte benadering te verzoenen met een goed administratief systeem als uw sales niet gebonden is aan een vaste stek. Als antwoord op deze tweestrijd ontwikkelde Desk Solutions salesmate.

salesmate is een uitbreiding op uw bestaande ERP. De applicatie is device-onafhankelijk en geeft u de mogelijkheid om alle aandacht op uw klant te vestigen: geen administratieve rompslomp meer op beurzen, bij cash and carry’s of tijdens klantenbezoeken. Uw klant en product staan centraal.

4 manieren waarop salesmate uw verkoopt ondersteunt

 

Altijd en overal verkopen

Zakendoen kan overal. Toch zijn salesoplossingen doorgaans beperkt tot je fysieke winkel of webwinkel. salesmate is een mobiele salesoplossing die tijd, overzicht en vrijheid schenkt aan salesmensen. Cash and carry-verkopen, beurzen, vertegenwoordigen en showrooming wordt makkelijker en overzichtelijk gemaakt. Het enige wat u nodig heeft, is een verbinding met het internet en een tablet of smartphone. salesmate is een vliegensvlugge en eenvoudige applicatie waarmee iedereen in een handomdraai kan werken. Verkopen worden onmiddellijk geregistreerd door salesmate en weggeschreven in SAP Business One.

Geen verloren data of vertraging van orders

Veel bedrijven bezoeken beurzen om hun klantenbestand te vergroten en producten in de kijker te zetten. Hoewel de digitale transformatie overal in bedrijven doorsijpelt, blijven pen en papier de meest voorkomende tools om nieuwe klanten en verkopen te noteren tijdens beurzen. Op die manier gaan klantengegevens en verkopen verloren. Technologie kan ervoor zorgen dat de ervaringen van klanten op beurzen verbetert en de administratieve last na events minimaal blijft.

Er is niets zo frustrerend als het verlies van belangrijke data of de enorme administratieve last die volgt na een beurs of expo. Nieuwe contacten komen niet automatisch in het systeem, bestellingen worden via papier ingegeven en moeten vervolgens worden ingevoerd in de ERP, vooraleer ze verzonden kunnen worden naar de klant. De klant moet wachten en kan bijgevolg zijn bestellingen beter achteraf doen, waardoor prospecten met uw ideeën naar hun vertrouwde dealer stappen. U geeft uw bestelling daarom meer beter onmiddellijk in in het ERP-systeem. Nog voor het gesprek met uw klant is afgerond, wordt zijn bestelling verwerkt.

Alle controle op uw data

Bovendien worden alle gegevens veilig bewaard. Persoonsgegevens zitten opgeborgen in SAP Business One en de toegang tot prijslijsten en catalogi wordt afgestemd op de verkoper, de locatie en datum. Waardevolle CRM-gegevens en uw prijzenpolitiek blijven dus veilig binnen het IT-systeem van uw bedrijf. De kans op fouten vermindert en er zal steeds met de juiste prijzen en kortingen gerekend worden. Bovendien kunnen u en uw klanten op hun beide oren slapen, daar hun gegevens veilig worden bewaard in een GDPR compliant-systeem.

Meer contact met de klant

Er zijn ontelbaar veel applicaties en softwareoplossingen die u een stijging van revenue beloven, maar de belangrijkste factoren in een verkooptraject zijn de verkoper en de klant. Wanneer deze relatie niet goed zit en er geen goede contacten zijn, kan geen enkele softwareoplossing de verkoop redden. De klant wil voelen dat er naar hem geluisterd wordt en de verkoper moet zich 100% kunnen concentreren op de klant en diens verhaal. salesmate is zo eenvoudig en volledig dat dit lukt.

Desk Solutions specialiseert zich al ruim 30 jaar in de soft- en hardwareondersteuning voor retail en groothandel en hoorde steeds vaker deze bezorgdheid bij haar klanten. Samen met enkele klanten brainstormde ze over mogelijke oplossingen voor de salesuitdagingen van vandaag. Uit deze brainstorms ontstond salesmate.

Ondertussen gebruiken verschillende klanten van Desk Solutions deze revolutionaire oplossing in uiteenlopende sectoren. Ben je nieuwsgierig naar wat salesmate voor uw onderneming kan betekenen? Neem contact op met Desk Solutions of vul het formulier hieronder in!

Lees ook:

Meer weten?

Contactinformatie

  • Desk Solutions
    Duwyckstraat 17
    2500 Lier
  • +32 (0)56 76 09 00

Ook interessant

Interessante bedrijven