20200701-Desk-solutions.gif

Hoe SAP Business One een kmo helpt wereldwijd heerlijke chocoladeproducten te leveren

Vandenbulcke Confiserie is een West-Vlaams bedrijf dat wereldwijd diverse chocoladeproducten verkoopt. Om verdere groei mogelijk te maken, was deze familiale kmo op zoek naar een ERP-pakket dat hen toeliet mee te spelen in een gedigitaliseerde wereld. De oplossing vonden ze bij Desk Solutions en SAP Business One. Jelle Vandenbulcke, Chocolate Executive Officer and Sales, laat zijn licht schijnen over de samenwerking.

Derde generatie, 1 miljoen kilo chocolade

Vandenbulcke Confiserie is een dynamische, familiale kmo die diverse chocoladeproducten maakt onder eigen merk en private label. Vandenbulcke werd in 1949 opgericht door André Vandenbulcke. Ondertussen werkt de derde generatie al in de zaak. Het bedrijf, dat ooit begon als klein familiebedrijf, is ondertussen al in meer dan 40 landen aanwezig en verkocht meer dan 1.000.000 kilogram chocolade. Sinds 2010 gebruikt het bedrijf fairtrade chocolade.

“De laatste jaren zijn we sterk gegroeid, vooral op internationale markten,” vertelt Jelle. “We spelen ook in op niches. Dit najaar wordt onze nieuwe productielijn opgestart, waarmee we een traditioneel product in een nieuw kleedje steken. Op lange termijn zetten we verder in op het maken van vernieuwende traditionele chocoladeproducten."

Wat de dromen van Jelle en Vandenbulcke zijn? “We hebben veel zoete dromen! Nee, als nuchtere West-Vlamingen wensen we ons verder te verdiepen in de (h)eerlijke wereld van de voeding. Qua digitalisering willen we inzetten op een verdere versnelling en automatisatie van onze ERP-processen en supply chain flows."

Op zoek naar slagkracht in een digitale wereld

Een tiental jaar terug waren we op zoek naar een internationaal ERP-pakket dat ons de nodige slagkracht zou geven om als productiebedrijf verder te groeien in een digitale wereld. Destijds hadden we een shortlist van drie mogelijke pakketten. We kozen voor SAP omdat we overtuigd waren van het belang van een internationaal pakket met ondersteuning van een lokale partner. Ook biedt SAP Business One de juiste hoeveelheid ERP voor een kmo. Bij Desk Solutions vonden we een solide partner die ons ondersteunt waar nodig en zorgt dat we bijblijven in deze snel veranderende SAP-wereld.”

Het draaiboek van de onderneming

Hoe zet Vandenbulcke SAP Business One dagelijks in? “SAP is het draaiboek van onze onderneming,” stelt Jelle meteen. “Het is het centrale systeem langs waar het ganse proces, van bestelling tot levering, verloopt. MRP, BOM, lotnummer, locaties … Het zijn allemaal essentiële zaken voor een goede supply chain binnen onze kmo die ook aanwezig zijn in SAP Business One.”

Tot slot overloopt Jelle nog eens de voordelen van SAP Business One in zijn bedrijf: “Het is een centraal platform, van aankoop over productie tot verkoop en levering. Heel wat zaken zijn standaard aanwezig in SAP. Je krijgt ook regelmatig updates met nieuwe, vooruitstrevende toepassingen, zoals available to promise en een relatiekaart.”

Op zoek naar een softwaresysteem dat het groeipotentieel van je bedrijf volledig tot zijn recht laat komen? Desk Solutions gaat samen met jou op zoek naar de oplossing! Meer weten? Neem meteen contact op of stel je vraag rechtstreeks via het formulier onderaan.

Lees ook

 

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Desk Solutions

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Desk Solutions Harelbeke
  • Desk Solutions Lier

Ook interessant

Interessante bedrijven

  • ABBYY

  • AFAS Software

  • EVOQIA

Bekijk de socials