maart-2020.gif
ERP en retail

Meer dan een kassa: ERP en retailsoftware op maat van de winkelier

Partner

Een kassa of ‘Point of Sales’ (PoS): het is complexer dan je denkt. Zeker nu het einde van de klassieke kassa in een klassieke winkel nabij lijkt. Meer en meer wordt de kassa een plek van waaruit je ook retours en herstellingen verwerkt, nabestellingen plaatst of je stock raadpleegt.

Ook speciale kortingsacties, meerdere filialen en omnichannel verkoop vragen het nodige van je kassasysteem. Kortom, in een moderne retailcontext heb je nood aan een multifunctionele, intelligente en gebruiksvriendelijke kassa. En daarvoor is de juiste software nodig.  

Verkopen, bestellen en service via je kassa

Desk Solutions is gespecialiseerd in bedrijfssoftware. Ook een specifiek pakket voor retailers behoort tot het aanbod. “Tailermate en retailpack zijn onze retailsoftware. Tailermate bestaat uit SAP Business One, een krachtig ERP-pakket op maat van de kmo, en een PoS-systeem. Retailpack heeft een eigen backoffice.

Tailermate en retailpack zijn onze retailsoftware.

Dit pakket kan aan een ERP worden gekoppeld, maar hoeft absoluut niet,” legt CEO Eddy Dobbelaere uit. “In een klassieke winkel is er vooral rechtlijnige verkoop. Je scant een artikel en het gaat uit je stock. Maar een nieuwe generatie kassa’s staat voor heel wat meer uitdagingen. En dat zijn niet alleen tijdelijke kortingen en speciale acties. Denk ook maar aan het regelen van onderhoud en herstellingen of het plaatsen van bestellingen die niet noodzakelijk in jouw filiaal worden afgehaald. Dat zijn nieuwe vereisten waarvoor je een ERP nodig hebt om ze vlot af te handelen. Wij ontwikkelen oplossingen om al die functies gewoon aan je kassa te kunnen gebruiken.”

Ons systeem helpt winkelmedewerkers ook bij ingewikkelde wijzigingen, zoals recent de afschaffing van de muntjes van 1 en 2 cent.

De retailsoftware staat bovendien in contact met je leveranciers, legt Sales Agent Theo Lambrechts uit. “Via EDI communiceert het systeem met je leveranciers om automatisch bestellingen te plaatsen en prijsinformatie op te vragen.” Kristof Depuydt, retail- en groothandelspecialist, wijst erop dat ook gebruiksvriendelijkheid een belangrijk aandachtspunt voor Desk Solutions is. “Aan een kassa zitten verschillende mensen die verschillende vaardigheden hebben. Ze moeten allen met het systeem kunnen werken. Ons systeem helpt winkelmedewerkers ook bij ingewikkelde wijzigingen, zoals recent de afschaffing van de muntjes van 1 en 2 cent.”

Eenvoudig collecties beheren

Collecties van artikels vormen een andere uitdaging voor retailsoftware. “Als klant zie je één rek vol kleedjes in verschillende kleuren en maten. Maar voor het systeem in de winkel zijn dat allemaal verschillende artikels. We hebben met itemXTRA een add-on ontwikkeld om zulke collecties eenvoudig te beheren in je ERP”, vertelt Eddy. “Via matrices met bijvoorbeeld maten, kleuren, materialen … kies je volledig zelf hoe je de collectie beheert”, vult Theo aan.

Integratie met je webshop

“Een kassa staat vandaag vaak niet meer op zichzelf”, begint Theo. “Heel wat retailers gaan voor multichannel verkoop en hebben dus ook een webshop.” “Een webshop is in feite een nieuw filiaal van je winkel”, voegt Eddy toe. “Je online winkel moet uiteraard gekoppeld zijn aan de backoffice in je fysieke winkel. Als een klant iets heeft besteld in je webshop, mag het niet meer in je winkel liggen – en omgekeerd. Tailermate en retailpack ondersteunen de integratie van je webshop.”

Softwarepartner met ruime ervaring in retail

Desk Solutions begon meer dan dertig jaar geleden als softwareontwikkelaars voor winkeliers. De consultants hebben dus jarenlange ervaring in de retailcontext en kennen het reilen en zeilen in winkels. “Klanten kiezen voor ons omdat ze een geïntegreerd systeem willen, omdat ze willen groeien, omdat ze meer rendement willen”, besluit Eddy.

Ben je een winkelier en zoek je slimme en performante software om je processen, je service en je verkoop te stroomlijnen? Ontdek hier alle retailoplossingen van Desk Solutions! Meer weten? Stel je vraag rechtstreeks via het formulier hieronder!

Meer weten?

Contactinformatie

  • Desk Solutions
    Duwijckstraat 17 17
    2500 Lier
  • +32 (0)56 76 09 00

Ook interessant

Interessante bedrijven