maart-2020.gif
personeel plannen in de projectindustrie

Slim middelen en personeel plannen in de projectindustrie

Partner

Als je een bedrijf hebt dat producten op maat ontwerpt en ontwikkelt, weet je dat planning een van de grootste uitdagingen is. Je wil je middelen en personeel optimaal inzetten, maar onverwachte omstandigheden zorgen er soms voor dat je je planning plots moet bijstellen. Hoe ga je slim om met zulke situaties? Hoe voorkom je dat je personeel zonder werk valt? En is er een oplossing die je bijstaat?

Theo Lambrechts van Desk Solutions is gespecialiseerd in bedrijfssoftware voor de projectindustrie. Uitdagingen rond planning kennen voor hem dan ook nauwelijks geheimen. “In serieproductie kun je je resources, dus mensen en middelen, automatisch inplannen. In de projectindustrie is dat helemaal anders. Maatwerk houdt namelijk in dat je op voorhand niet alles minutieus kunt plannen. Er zijn altijd zaken die uitlopen of verplaatst moeten worden. Denk maar aan een leverancier die te laat komt of medewerkers die afwezig zijn. Je planning wordt dus een schuifplanning.”

Van agendaplanning naar flexibele plannings-app

Wat doe je dan in zulke onverwachte omstandigheden? “Je schuifplanning moet je regelmatig bijstellen. Bij een vertraging riskeer je dat bijvoorbeeld je lassers een aantal uren niets te doen hebben. Dan is het een goed idee om hen aan een ander project toe te wijzen. Dat kun je doen via Excel of Outlook. Het nadeel is dat die oplossingen niet geïntegreerd zijn in je ERP. Daarom hebben wij met planmate een tabletapp ontwikkeld waarmee je in je productieruimte zelf de planning bijstelt. In real-time. De toepassing is gekoppeld aan SAP Business One en projectmate, waardoor planmate naadloos samenwerkt met je bedrijfssoftware.”

Accurate planning voor elk project

Een goede planning zorgt voor een snellere oplevering aan de klant. Dankzij planmate maak je voor elk project een nauwkeurige planning en communiceer je in real-time met je ERP. Je verdeelt elk project in verschillende deeltaken die je heel precies inplant. Dankzij de zorgvuldige monitoring van elke fase zorg je ervoor dat je bedrijf een project sneller afwerkt. En door de integratie met SAP Business One en planmate heb je snel een compleet overzicht van alle lopende en geplande projecten. Je vindt alle informatie op één centrale plaats, je ERP.

Meer weten hoe je van elk project op maat een succes maakt? De specialisten van Desk Solutions hebben voor jou het antwoord klaar! Stel je vraag rechtstreeks via het formulier hieronder!

Meer lezen?

Meer weten?

Contactinformatie

  • Desk Solutions
    Duwijckstraat 17 17
    2500 Lier
  • +32 (0)56 76 09 00

Ook interessant

Interessante bedrijven

  • AFAS Software

  • EVOQIA