SPLA Software as a service …

IT

De manieren om software aan te schaffen is in de loop van de jaren serieus geëvolueerd. Nadat er vroeger vaak gekopieerd werd, is het illegaal gebruik tegenwoordig ernstig verminderd. Toch blijft het een verwarrende zaak: je betaalt (veel) geld en je krijgt niets tastbaars. Dat is voor sommigen moeilijk te behappen. En nu met de “cloud” wordt het nog minder tastbaar. Je betaalt per maand en je krijgt alleen de toelating om iets te gebruiken. Of is dat ‘huren’ dan toch begrijpelijker? Huren of kopen?

‘Huren’ is een begrip dat toch algemeen ingeburgerd is. Het grote voordeel is de spreiding van de kosten in de tijd én de flexibiliteit zodat de kost het aantal gebruikers volgt. Microsoft zoekt voortdurend naar manieren om het voor de gebruikers haalbaar te maken om legaal te werken. Daarom hebben ze een bijzonder interessante, bestaande licentie vorm uitgebreid: SPLA.

Wat is SPLA?

SPLA was tot voor kort alleen legaal bruikbaar als licenties op een server van een provider in een datacenter. Vrijwel alle soorten licenties kun je via SPLA huren voor erg interessante prijzen. Wie een server on site op zijn kantoor heeft staan kon daar geen gebruik van maken. Je moest op een gehost platform werken. Vele software partners vroegen zich af of dit niet verder kon worden uitgebreid. Microsoft heeft naar ons geluisterd. Vanaf nu kun je SPLA-huur licenties gebruiken op je eigen servers als de servers volledig door een gecertifieerde Microsoft partner beheerd worden.

Nieuwe mogelijkheden

Dat wilt zeggen dat deze regeling voor onze klanten van toepassing is. Het geeft vele kmo’s mogelijkheden om anders met hun licenties om te gaan.

Lijkt het je zinvol? Maar weet je niet goed hoe je dit opzet? Bel ons en we maken er graag werk van.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?

acom logo

Acom