Te veel ‘drummen’ is niet leuk

IT

We hebben het hier niet over de opdringerige achterhoede in een rij van uw lokale supermarkt. Wat heeft ‘drummen’ dan toch met IT te maken?

Het heeft alles met je printer vandoen. We hebben in een van onze vorige berichten al de zin van nadenken over je afdrukgedrag aangegeven. Vandaag gaan we graag nog een stapje verder.

Even een korte tamelijk technische beschrijving van een laserprinter. Zo’n printer heeft verschillende verbruiksproducten nodig om kwalitatieve afdrukken te kunnen afleveren. Je hebt toner nodig. Dit poeder wordt over je blad en een geladen drum gebracht en door de lading op de drum blijft er op sommige plaatsen op je papier poeder achter en op andere plaatsen niet. Door nadien het papier met dit poeder over een fuser te sturen bakt het poeder op de ingestelde plaats vast op je blad.

Wat is het meest voorkomende onderhoudswerk? Dat gebeurt als je toner op is? Afhankelijk van het merk en het type van printer moet je meer of minder vervangen. Alles vervangen, zoals bvb. bij HP, is erg gemakkelijk maar ecologisch en economisch erg belastend. Alleen je toner vervangen dan? Dat vraagt vaak wat handigheid om niet te morsen met het poeder. En wat dan als de drum aan vervanging toe is? Opnieuw ingrijpen.

Eén fabrikant heeft daar een schitterende oplossing voor gevonden. ‘Kyocera®’ heeft met zijn ‘Ecosys®’ systeem een methode waarbij de drum keramisch is. Zo’n drum is wat duurder in de aankoop maar quasi onverslijtbaar. Alleen je toner moet je dus nog vervangen.

Dat resulteert is een grote besparing op je totale kostprijs: minder supplies op voorraad, minder afval in circulatie. Een studie toont een besparing tot 30% aan op vergelijkbare toestellen over een looptijd van 5 jaar. En dat allemaal door niet te hard te ‘drummen’!

Als je daarbij dan ook nog eens goed nadenkt, of ons laat mee denken, over de opstelling van je printers, kan deze filosofie een hele besparing betekenen. Wij komen je graag eens tonen wat er kan bespaard worden door een on site onderzoekje van je huidige print gedrag.

Als je eens graag de mogelijkheden bespreekt en onderzoekt, maak dan zeker een afspraak met een van onze consultants ter plaatse. Je zult versteld staan van de resultaten.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?

acom logo

Acom