maart-2020.gif
Google Assistent nu ook in België

Google Assistent nu ook in België

Telefonie

De slimme assistent van Google voor Android- en iOS smartphones en hoofdtelefoons bestaat al sinds 2016 maar is nu officieel ‘Belgium proof’ gemaakt.

Google Assistent is de slimme assistent die allerlei informatie voor je kan beantwoorden en opdrachten voor je kan uitvoeren. Of je nu je agenda wilt beheren, je wekker wilt zetten of wil weten of het druk is op de weg, de Google Assistent helpt je.

De digitale assistent is oproepbaar op geschikte apparaten door de Home-knop ingedrukt te houden of “Oké Google” te zeggen. Je kunt zo een bericht verzenden, een liedje afspelen en het nieuws beluisteren.

Kunstmatige intelligentie

Om spraakherkenning aan te bieden en de verschillende talen in België goed te begrijpen, heeft Google jarenlang geïnvesteerd in kunstmatige intelligentie en Natural Language Processing, die twee belangrijke fundamenten van de Google Assistent zijn.

Gecombineerd met de zoekinformatie uit Google heeft Google Assistent een grote hoeveelheid kennis en een goed gevoel voor context in gesprekken. Bovendien blijft hij  leren van zijn gebruikers, waardoor het systeem continu beter wordt.

Belgische merken, Belgisch nieuws, Belgische moppen

De Google Assistent spreekt momenteel met een accent uit Nederland, maar is gelokaliseerd voor België. De functionaliteit en persoonlijkheid zijn aangepast aan ons land: zo zingt de Assistent Belgische liedjes, volgt het de Belgische voetbalcompetitie en begrijpt het dat de vraag ‘Wat voor weer wordt het morgen?’ heel belangrijk is voor Belgen.

Bovendien hebben bekende Belgische bedrijven bijgedragen aan de functionaliteit van de Google Assistent. Dankzij het ontwikkelaarsplatform Actions on Google kunnen derden de Assistent uitbreiden. Een groot aantal Belgische merken heeft zo’n Action on Google gebouwd of zijn volop bezig met de ontwikkeling van een eigen functionaliteit. De meeste Belgische Actions on Google zijn meteen bij lancering van de Google Assistent beschikbaar.

Wat kan je doen met Google Assistent?

Deze pratende assistent staat klaar om te helpen in alledaagse situaties, simpelweg door een opdracht te geven of een vraag te stellen. Zo kun je bij Telenet of Proximus je datagebruik opvragen, bpost vragen wanneer je pakketje aankomt, bij het KMI checken of de zon morgen zal schijnen, vragen aan NMBS wat voor jou het meest interessante treinticket is, de limiet van jouw bankkaart opvragen bij ING, nagaan wat het laatste nieuws is via VRT weldra of de Mediahuis-kranten, of cadeau-inspiratie op doen bij bol.com.

Beschikbaarheid

De Assistent komt de komende dagen geleidelijk naar Android-toestellen met Android 5 Lollipop of hoger die zijn ingesteld op Nederlands en locatie België. Ook iOS-gebruikers (versie 10 of nieuwer) kunnen de Google Assistent-app downloaden in de App Store.

De Google Assistent is wereldwijd oproepbaar via meer dan 1 miljard apparaten, beschikbaar in meer dan 30 talen in 80 landen en werkt samen met meer dan 30.000 typen slimme apparaten in het huishouden van meer dan 3.500 merken wereldwijd. Ook is de Google Assistent te vinden in auto’s van meer dan veertig merken en in slimme speakers.

SONAL - rectangle202003.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven