leaderboard Desk Solutions 980w120.png

Hoe kies je een nieuwe smartphone?

Telefonie

Welke mobiele telefoon past het best bij jou?

Ben je toe aan een nieuwe smartphone? Het aanbod is overweldigend groot. Maak een slimme keuze met de volgende tips en weetjes.

Een groot of een klein scherm?

Via het scherm van je smartphone heb je toegang tot de wereld. Surf je veel op internet en bekijk je graag filmpjes en films? Dan opteer je best voor een groot scherm, met een hoge resolutie. Een klein scherm maakt je telefoon compacter en makkelijker meeneembaar.

Hoe snel is de processor?

De snelheid van je telefoon wordt bepaald door de processor. Hoe hoger de kloksnelheid (het aantal GHz (gigahertz)), hoe sneller je smartphone. Wanneer je vooral belt, sms’t en op het internet surft, volstaat een dual-core processor. Om video’s te bekijken, te gamen en/of verschillende apps tegelijk te gebruiken, is een quad-core processor (of nog een sterkere) meer aangewezen.

Maak je graag foto’s en/of filmpjes?

Maak je graag foto’s? Met een smartphone heb je altijd een fototoestel op zak. Is je toestel uitgerust met een goede sensor, een flash en autofocus, dan krijg je een kwalitatief resultaat, vergelijkbaar met de foto’s van een compact camera. Ook filmpjes zijn leuk om te maken. Je kan ze delen op social media of uploaden naar YouTube. Sommige smartphones hebben een filmfunctie in HD-kwaliteit. Dit geeft ronduit schitterende beelden.

Een telefoonnummer voor de zaak en een privé?

Houd je graag je gsm-nummer van de zaak gescheiden van je privé-nummer, maar loop je liever niet met twee gsm’s rond, dan is een dual simkaart (of een trio simkaart) de oplossing. De meeste smartphones hebben een sleuf voor een nano simkaart. De mini-sim is iets groter. Heb je nog een gewone simkaart? Dan kan je die makkelijk wisselen.

Hoe lang kan de batterij mee?

Voor een telefoontje heb je minder batterij nodig dan voor het bekijken van video’s op YouTube. Is er geen stopcontact of computer in de buurt en dreigt de batterij van je smartphone leeg te lopen? Dan kan je een powerbank, externe batterij of mobiele oplader gebruiken.

Tips om minder batterij te gebruiken:

  • Zet de helderheid van je scherm zo laag mogelijk
  • Zet de trilfunctie af
  • Let op met 3G of 4G. Wifi verbruikt minder.
  • Laat je apps openstaan, ze telkens opnieuw openen vraagt meer van je batterij

Banner Sonal.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven