leaderboard Desk Solutions 980w120.png
smartphonegebruik

Meer internetverkeer van smartphones in 2022 dan van computers

Telefonie

Meer gegevens dan tijdens alle internetjaren samen

Technologiebedrijf Cisco heeft aan de hand van de Visual Networking Index (VNI) berekend dat er in 2022 meer internetverkeer van smartphones zal zijn dan van computers. We zullen dat jaar ook meer gegevens over het internet sturen dan tijdens alle internetjaren tot 2016 samen.

Voorspelling internetverkeer in 2022

Cisco zorgt er al sinds 1984 voor dat het internet werkt. Dankzij het bedrijf en zijn partnerondernemingen kunnen wij veilig verbinding maken en communiceren en samenwerken. Gebaseerd op onafhankelijke prognoses van analisten en op gegevens over het werkelijke netwerkverkeer heeft Cisco een Forecast 2017 – 2022 gemaakt.

Het equivalent van alle films ooit

Sinds het ontstaan van het internet in 1984 is er al 4,7 zettabyte over het wereldwijde web getransporteerd. Om je een idee te geven, dat is het equivalent van alle films ooit gemaakt. Nog klein bier als je weet dat we in 2022 meer gegevens over het internet zullen sturen dan tijdens alle internetjaren tot 2016 samen.

28 miljard toestellen online

In 2022 zal 60% van de wereldbevolking toegang hebben tot het internet, of 15% meer dan in 2017. Er zullen dan liefst 28 miljard toestellen online geconnecteerd zijn. Het aandeel van de computers daarin zal zakken, van ongeveer de helft vandaag tot minder dan 1/5de in 2022. Smartphones zullen meer dan 40% voor hun rekening nemen.

Virtual en augmented reality

Internetverkeer door gaming zal binnen vier jaar 9 keer groter zijn dan in 2017, goed voor 4% van al het verkeer. Er zal in 2022 ook 12 keer meer verkeer van virtual en augmented reality zijn. Video’s blijven de grote slokop. Zij zijn goed voor 82% van alle IP-verkeer.

Groei van 36%

“De omvang van het internet blijft sterk groeien. Sinds we in 2005 met deze VNI-prognose zijn begonnen, is het verkeer 56 keer zo groot geworden. Dat is goed voor een jaarlijkse groei van 36% ", zegt Jonathan Davidson, senior vice president and general manager, Service Provider Business, Cisco. “Dit onderzoek helpt serviceproviders over de hele wereld om proactief netwerken aan te passen zodat ze het verkeer optimaal kunnen beheren en routeren.”

Banner Sonal.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven