The New World of Work

IT

Het klinkt als de titel van een of andere science fi ction fi lm, toch is het pure realiteit. Al jaren wilt Microsoft aan de wereld duidelijk maken hoe zij denken dat bedrijven hun informatica moeten organiseren. Met Windows 7, met Office 2010, met Exchange en ga zo maar door.

Daarnaast maken ze van iedere gelegenheid gebruik om in hun presentaties prachtige samenwerkingsvormen te tonen die duidelijk moeten maken wat IT voor de zakelijke wereld kan betekenen. Onder het mom van ‘geen woorden maar daden’ heeft Microsoft enige tijd geleden met de verhuis naar hun nieuwe kantoren hun eigen visie drastisch toegepast. Het resultaat is een doorgedreven gebruik van digitale middelen, een enorme vermindering van papierverbruik, en een duidelijke kosten besparing. Hoe komt dat?

Door zo veel mogelijk digitaal te doen, kunnen ze met mobiele bureau’s werken. Geen vaste plaatsen omdat alle informatie on line beschikbaar is. Je komt op kantoor, je gaat ergens zitten en begint te werken. Kleine vergaderzaaltjes laten meetings toe om anderen niet te storen, medewerkers worden op hun resultaten beoordeeld in plaats van op de aanwezige tijd op kantoor. Door deze open sfeer en een groot vertrouwen in de maturiteit van de medewerkers, worden deze erg enthousiast en aangemoedigd om van hun job hun passie te maken.

We kennen enkele bedrijven die deze visie met Microsoft delen en zien daar gedreven medewerkers die zorgen voor schitterende resultaten. Volgens ons is dat de nieuwe wijze van werken die de jongere generatie stimuleert en aanspreekt. Met het hernemen van de economie, vernieuwt ook de zoektocht naar bekwame medewerkers. Wij denken dat het de visionaire bedrijven zijn die de toekomst halen. Zij die de meerwaarde van samenwerken op basis van vertrouwen inzien en die bereid zijn te investeren in deze visie én in actueel materieel. Zij zijn het die het verschil gaan maken. Het is met andere woorden erg eenvoudig: of je springt op de trein tijdens de start, voor hij op kruissnelheid is en je geniet van een spannende rit.

Of je springt later en waarschijnlijk mis je dan de trein of moet je genoegen nemen met de overblijvende plaatsjes. Wij willen bij de springers horen die vooruit willen. Als je eens graag je kansen concreter bespreekt, maken onze consultants graag tijd voor jou. Je zult een Nieuwe Wereld van Werken ontdekken die leuk én lucratief is. Of bezoek met ons de Microsoft-kantoren om zelf te ervaren wat dit voor jouw bedrijf kan betekenen.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?

acom logo

Acom