Verwacht: Het post PC tijdperk

IT

Misschien heb je het al gemerkt, misschien moet je euro nog vallen. Wij stellen in ieder geval vast dat het monopolie van de pc om met data om te gaan gebroken is. Allerhande toestellen komen in omloop die je op allerhande wijzen toegang tot de data geven.

Deze evolutie juichen we toe. Hoeveel eenvoudiger wordt het leven van een kmo-manager als hij gewoon op zijn smartphone, tablet of pc dezelfde informatie kan bekijken en beheren? Dat is wat er nu aan het gebeuren is. We zitten nog in de aanloop naar deze toestand maar we gaan zeker die kant uit. Onze data willen we anytime, anywhere, on any device.

Onlangs werd dit nog eens bevestigd bij de aankondiging van de nieuwe oplossingen die VMware op de markt zet. VMware ziet dat om een echt post PC era te kunnen hebben, we ongeacht de applicaties, de data en het besturingssysteem moeten kunnen werken. Daarom hebben zij een oplossing waarbij alles in the cloud gebracht wordt. Van daaruit kunnen we centraal de noodzakelijke middelen beschikbaar stellen. Wie mag welke applicaties gebruiken? Wie mag aan welke data aan? Vervolgens kunnen deze gebruikers dan via hun devices hun werk doen zoals ze willen. En dit op een veilige manier met behoud van de rechten over hun smartphone maar zonder de bedrijfsomgeving de bedreigen.

Er is nog een volgende stap beschikbaar: via de sociale media kunnen deze gebruikers bovendien op een veilige manier communiceren met vrienden, kennissen, collega’s. En dit onafhankelijk van welk device, of welk besturingssysteem, of wat dan ook. VMware heeft er een klare kijk op en wij kunnen dat alleen maar toejuichen.

Wil je meer weten? Graag! Contacteer ons en wij informeren je grondig over de mogelijkheden. Tot later.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?

acom logo

Acom