Waarom kiezen voor een extern datacentrum? Antwerp Data Center helpt je bij de keuze!

IT

Meer en meer bedrijven nemen de stap om hun server apparatuur onder te brengen in een extern datacentrum. Hoe komt dat eigenlijk? Wel, de reden hiervoor is in feite zeer simpel: datacenters zijn geoptimaliseerd voor het huisvesten van IT-apparatuur. Het duurt nochtans wel even vooraleer de voordelen bij organisaties echt doordringen. Bedrijven staan namelijk raar of zelden stil bij de risico’s van hun lokale server ruimte. Laat staan de hoge reële kosten van deze ruimte.

Het lokale datacentrum wordt in regel pas herbekeken op de volgende sleutel momenten:

  1. Er heeft zich op IT vlak recent (opnieuw) een grote storing voorgedaan.
  2. Moeilijkheden om verhoogde bandbreedte te verkrijgen of de hoge kosten inzake bandbreedte.
  3. Confrontatie met hoge investeringen. Veelal omwille van een verhuizing naar een andere fysieke locatie of up-to-date houden van de bestaande server ruimte.

Beveiliging in de cloud

Daarnaast zijn er wel een heel aantal continue stimulansen op de markt aanwezig. Denk hierbij aan het voldoen aan een verhoogde vraag aan specifieke normen en certificaties. Of een lokale server ruimte die te groots is opgezet en er behoefte is aan flexibiliteit. Of wat denkt u van een beveiligde connectie naar de Amazon AWS of Microsoft Azure cloud? Ook de recente regelgeving rond GDPR geeft een extra duwtje in de juiste richting. Wees dan ook klaar voor de toekomst, en werk met een extern datacentrum, alleen zo kunt u zich optimaal focussen op uw core business.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

SEO - colum Antwerp Data Center_logo.jpg

Wilt u meer weten?

Bekijk de socials