20200701-Desk-solutions.gif

Wat doet een firewall en wat zijn de types?

IT

Een firewall vormt een barrière die je beschermt tegen verdachte activiteiten, zoals malware en DDoS-aanvallen (Distributed Denial of Service). We bespreken verschillende types firewall en leggen uit.

Wat doet een firewall?

Je kan een firewall vergelijken met een soort barrière, een soort tussenpersoon, tussen jou en apparaten die met jou verbinding willen maken (of andersom). Deze barrière gaat inkomend en uitgaand verkeer scannen op tekenen van malafide activiteiten. Ontdekt de firewall verdachte activiteit, dan zal hij deze meteen blokkeren. Hij beschermt je tegen:

  • indringers: hij voorkomt dat onbevoegde gebruikers vanop afstand toegang krijgen tot je computer of server;
  • malware: hij voorkomt dat indringers die weten te infiltreren je server infecteren, persoonlijke informatie stelen, zich verder verspreiden;
  • DDoS-aanvallen: hij probeert de toestroom van nepverkeer te detecteren.

Verschillende types

Next Generation Firewall

Wil je de meest professionele firewall voor je onderneming? Kies dan de Next Generation Firewall. Deze beveiligt op applicatieniveau en analyseert de applicaties die over het netwerk gaan, het gedrag van de gebruiker en de risico’s die ermee gepaard gaan.

Unified Threat Management

Voor wie liever een multifunctioneel beveiligingsapparaat wil, is een UTM firewall (of voluit: een Unified Threat Management firewall) de geschikte keuze. Een UTM firewall omvat meestal: een antivirus, inbraakdetectie en -preventie, anti-spyware, anti-spam en ook content filtering.

Sandboxing

Vandaag bieden de meeste fabrikanten een Sandboxing-optie aan. Dit houdt in dat wanneer er verdachte bestanden ontdekt worden, die eerst naar een afgesloten cloudomgeving (de zogenaamde sandbox) van de firewallfabrikant worden gestuurd. Daar zullen ze grondig getest worden. Alleen wat hieruit komt als zijnde ‘veilige’ bestanden, zal naar de bestemmeling worden doorgestuurd.

Wil je weten hoe goed beveiligd jouw IT-infrastructuur is? Vraag dan advies op bij onze partner Aurelium.

Lees meer:

De juiste firewall voor je bedrijf: wat je zeker moet weten?

20200701-desk-solutions-rectangle.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials