anr-banner.gif

Welke cloudoplossing is perfect voor jou?

‘De cloud’. Een term die je de laatste tijd hoe langer hoe meer hoort. En heel wat bedrijven gingen ook actief aan de slag met cloudoplossingen. Maar bestaat dit wel, dé cloud? Welke cloudoplossingen zijn er en hoe begin je eraan?

Werk jij al in de cloud?

Cloudoplossingen werden de laatste tijd populairder. Het stijgende thuiswerk door de coronacrisis en het daarmee gepaard gaand flexibel werken gaf deze populariteit uiteraard nog een extra zetje. Ben jij mee op die kar gesprongen of denk je erover na om te gaan voor een cloudoplossing? Zorg er dan zeker voor dat je de verschillende opties kent en weet waarmee je rekening moet houden om de beste keuze te maken.

De ene cloud is de andere niet

Er bestaan verschillende soorten als je gaat kijken naar een cloudoplossing:

  • Private cloud: on-premise of via cloud hosting, op maat gemaakt voor jouw bedrijf en dus flexibel.
  • Publieke cloud: Je data staat op de servers van een externe provider. Je deelt resources binnen die publieke cloud met andere bedrijven en daarom is dit goedkoper.
  • Hybride cloud: On-premise IT-infrastructuur gecombineerd met een publieke of private cloud waarbij je zelf kiest wat waar wordt opgeslagen.

Cloudoplossing kiezen: hou hier rekening mee

  • Wat heeft je bedrijf nodig?

Bezint eer ge begint. Wat verwacht je van een cloudoplossing en wat heeft je organisatie juist nodig? Soms is een standaard cloudoplossing voldoende en is het niet nodig om te kiezen voor maatwerk.

  • Schaalbaarheid

Schaalbaarheid is sowieso een groot voordeel van eender welke cloudoplossing. Je betaalt meestal enkel voor wat je nodig hebt en dit kan evolueren in de tijd. Wat wél kan verschillen per oplossing zijn de mogelijkheden qua schaalbaarheid of de betalingsmethode. Kijk dit zeker goed na!

  • Safety first!

Wat ook verschilt per cloudoplossing is de databeveiliging. Jouw data zal in de cloud binnen het datacenter van de provider staan. Je checkt best of deze de meest recente beveiligingsstandaarden en IT-securitymethoden gebruikt. Navraag doen naar gekende veiligheidscertificaten en de protocollen rond datatoegang is geen overbodige luxe.

Het is wel duidelijk dat je best niet over 1 nacht ijs gaat. Weeg de voor- en nadelen van elke oplossing goed af. Wil je helemaal zeker zijn van je keuze? Dan kan je natuurlijk ook een ervaren IT-partner zoals Aurelium inschakelen. Samen met hen kom je tot de optimale cloudoplossing voor jouw bedrijf.

Wil je meer weten over de bestaande cloudoplossingen of wil je Aurelium graag inschakelen bij je keuze? Neem dan contact op via onderstaand formulier.

Meer lezen:

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Aurelium

Meer weten?

Aurelium

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Aurelium

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials