Windows 8 wacht

IT

Als er iets is wat we in de IT-wereld vaak moeten doen dat is het wel wachten. Wachten op een trage computer, wachten op een installatie, wachten op een download, wachten op nieuwe versies, … . Deze laatste wacht-soort start weer. Microsoft kondigt Windows 8 aan. De verwachte relaese datum is einde 2012. Nog even wachten dus. Maar wij hebben mee kunnen piepen naar de embryonale aankondiging en laten jullie graag mee genieten van de eerste indrukken.

Wat meteen opvalt bij een eerste blik op het nieuwe besturingssysteem is de volledige breuk met de oude gebruikers ervaring. De opstart van je systeem gebeurt nu vliegensvlug. Niet meer wachten op inlog schermen ed. Gewoon inschakelen en beginnen werken. Zalig, nietwaar?De nieuwe Windows werkt met Metro. Hiermee worden de iconen op je desktop vervangen door Tegels die ook met een touch scherm eenvoudig te bedienen zijn. De look-a-like met Windows Phone is duidelijk. Ook de mogelijkheden om met veeg, schuif en knijp bewegingen dingen te verwijderen, te vergroten of te verkleinen is voorzien. 

Ook de uitwisselbaarheid tussen verschillende toestellen zal een stuk eenvoudiger zijn. Van Windows Phone over een tablet tot een pc met een groot scherm, het past overal. In Windows 8 zit een nieuwe verkenner. Hoewel werken met snelkoppelingen mogelijk blijft, wordt het werken met een Lint met opdracht buttons ook hierin doorgetrokken.De integratie met de Cloud is nog een belangrijke eigenschap. De Cloud zal in Windows 8 een belangrijke rol spelen. Uitwisselen van en naar de Cloud wordt een evidentie. Foto’s, documenten, data online bewaren of op je toestel op een transparante manier. Zo zal samen werken ook een stuk intuïtiever gaan werken.

Middels de nieuwe WinRT krijgen ontwikkelaars de mogelijkheid om vooraf applicaties te gaan ontwikkelen voor de Metro interface. De bedoeling is dat bij de lancering van dit nieuwe product er een hele reeks Apps beschikbaar zullen zijn om je Windows 8 uit te breiden met die programma’s die voor jou zinvol zijn.Bij ons begint het al te kriebelen om te zien en te voelen wat dit voor onze kmo’s aan nieuwe mogelijkheden zal brengen. Hopelijk blijkt de release datum van eind 2012 realistisch en wordt Windows 8 weer geen nieuw staaltje van Windows (w)acht! We houden het voor u mee in de gaten.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?

acom logo

Acom