Word wakker: bewaak je bewaker!

IT

We weten allemaal dat controle nodig is om blijvend kwaliteit te kunnen blijven leveren. Dat is  algemeen geweten. Voor bedrijfsprocessen, voor de medewerkers en natuurlijk ook voor de fiscus.

Toch mag controle niet negatief klinken. We weten bijvoorbeeld allemaal dat het door de veelvuldige snelheidscontroles is, dat het aantal verkeersdoden in Vlaanderen daalt. En als je een zekere verantwoordelijkheid over anderen draagt, is het ook noodzakelijk om over hun werk een oogje in het zeil te houden. Anders zal bij fouten diegene die jou controleert, je terecht op de vingers tikken.

Hetzelfde geldt voor het beheren van de IT-omgeving. Iemand moet daar voor zorgen. Ofwel heb je een externe IT-partner die het beheer en deze controles voor je doet. Bewaak de bewaker! Zelfs als alles dan schijnbaar perfect draait, is het verstandig om misschien toch af en toe eens een steekproef te nemen om de reactie van deze partner te testen. Een steekproef? Of is het mogelijk toch  de moeite om een ander eens een grondige IT-audit te laten doen ter controle. Het zal de waakzaamheid, en zo ook de kwaliteit, van je huidige partner zeker aanscherpen.

“Voor ons hoeft dat niet. Wij zijn groot genoeg en hebben zelf eigen IT-mensen!” En hoe weet je dan dat zij hun werk goed uitvoeren?  Opnieuw kan hier een externe partner een toegevoegde waarde betekenen. Weeral zijn deze controles geen dreiging maar geven ze eerder een vorm van gerustheid voor alle partijen en een zekerheid dat de zaken in orde zijn.

Audits en steekproeven geven je echter maar inlichtingen over een bepaald moment. En vergeleken bij efficiënte machines blijven we allemaal redelijk onbetrouwbare mensen met onze zwakheden. In de industrie zien we dat technische apparaten vele taken beter en sneller uitvoeren. Ook controlewerken kunnen automatische processen opvangen. Zo hebben we een permanent monitoring systeem opgezet. Hiermee bewaakt een software programma op onze server via internet 24 op 24 en 7 op 7 de netwerken van onze klanten. Zonder kans op in slaap vallen, zonder ziekte of vakantie dagen, zonder met een slecht been uit bed te zijn gestapt, … altijd en voortdurend.

En als er een probleem dreigt, weten we het via ons monitoring systeem nog voor de klant er iets van voelt. We rapporteren of herstellen volgens de afspraak en een netwerk dat platligt komt nog maar uiterst zelden voor.

Het klinkt te mooi om waar te zijn? Vraag het eens na bij de klanten die van ons “aMS” systeem gebruik maken. Het feit dat ze er niets van merken, bewijst dat het systeem werkt. En zo moet het ook: IT waarop je kunt rekenen. Altijd en overal.

Wij bespreken graag de mogelijkheden met u. Tot later?

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?

acom logo

Acom