anr-banner.gif

Zakelijke printactiviteiten: hoe vergroen je ze?

There’s no planet B. We zijn ons meer en meer bewust dat het koop-, gebruik- en wegwerpgedrag niet langer haalbaar is. En dat perfect bruikbare onderdelen niet op stortplaatsen horen te belanden. Ook als het gaat over zakelijke printactiviteiten. Hoe evolueren we ‘fast forward’ naar een circulaire economie?

Eenvoudig gezegd is een circulaire economie een productie- en consumptiemodel waarbij particulieren en bedrijven bestaande materialen en producten zo lang mogelijk hergebruiken, herstellen, opknappen en recycleren.

Bij de materialen die we weggooien in de EU, is afgedankte elektrische en elektronische apparatuur (AEEA) de snelst groeiende afvalstroom. Meer dan 60% daarvan gaat naar stortplaatsen. Dat zijn onthutsende cijfers

Hoe kunnen we dit wegwerpmodel omkeren? Hoe kunnen we hulpbronnen hergebruiken, afval verminderen en onze milieu-impact beperken? Je redt er de planeet mee, maar er zijn ook voordelen aan verbonden voor je bedrijf:

  • Het verlengen van de levenscyclus van je toestellen voor zakelijke printactiviteiten
  • Het beperken van de vervangingskosten
  • Het terugwinnen van de hulpbronnen aan het eind van de levenscyclus van het product

Als je een technologiepartner kiest die jouw duurzaamheidsdoelstellingen ondersteunt, gaat jouw bedrijf automatisch meer 'circulair' denken en worden.

Hoe je zakelijke printactiviteiten meer circulair maken?

Hoe kan je de milieu-impact van dit kantoormateriaal verminderen? Wij geven je drie tips:

1. Verleng de levensduur van je printer(s)

Als je je printer kan herstellen en upgraden, dan zijn er automatisch minder hulpbronnen nodig dan wanneer je je volledige printer vervangt. Kiest daarom voor een leverancier die duurzame producten ontwerpt. In combinatie met een regelmatig onderhoud, zal de printer langer meegaan. Zo voorkom je dat men perfect onderhouden printers weggooit, terwijl de onderdelen eenvoudig hersteld of vervangen kunnen worden.

Bovendien kan men veel afzonderlijke onderdelen verwijderen, updaten en upgraden zonder dat je het hele apparaat hoeft te vervangen. Met software-updates op afstand blijf je de nieuwste functionaliteiten gebruiken. Na verloop van tijd investeer je dan in betere specificaties die ervoor zorgen dat je printers toekomstbestendig zijn.

2. Recycleer je inktpatronen en toners

Ga op zoek naar een leverancier voor je zakelijke printactiviteiten die een gratis recyclageprogramma voor printercartridges aanbiedt. Lukt dat niet, dan zijn er sommige scholen, liefdadigheidsinstellingen en recyclagepunten die lege printercartridges inzamelen om ze te recycleren of opnieuw te produceren. Zo komt er zo weinig mogelijk afval op de stortplaats terecht. En kan jij milieuvriendelijker printen.

3. Recycleer je printer bij je zakelijke printactiviteiten

Naast de toners en inktpatronen kunnen ook de printers zelf worden gerecycleerd. Prioriteit één is de levensduur van de printer te maximaliseren. Nadien ontmantel je de printer voor recyclage. Afzonderlijke onderdelen worden hergebruikt of gerecycleerd, zelfs de behuizing kan een nieuw leven krijgen.

Wat doet Brother voor de circulaire economie?

Brother ondersteunt bedrijven die een rol willen spelen in de circulaire economie, zowel voor zakelijke printactiviteiten, benodigdheden of managed print services.

Alle teruggestuurde cartridges herfabriceert het bedrijf in zijn Europese fabrieken. Hierbij gebruikt Brother 95% van de onderdelen opnieuw voor de productie van nieuwe cartridges. Alle andere onderdelen worden ontmanteld en omgezet in 100% gerecycleerde cartridges. De lintcassettes voor faxapparaten zijn ook gemaakt van 100% gerecycled plastic.

Hulp nodig bij het vergroenen van je zakelijke printactiviteiten? Neem dan contact op via onderstaand formulier.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Brother

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Brother

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials