Versie 3 B-Close.gif

AXA Belgium rekent op ASA Surveys voor maritieme expertises

Met schade aan schepen gaan vaak grote bedragen gepaard. Niet alleen het herstel is kostelijk, ook de tijd dat het schip aangemeerd moet blijven is bijzonder duur. Daarom is het belangrijk dat er snelle en grondige expertises plaatsvinden bij schadegevallen. Verzekeraar AXA Belgium rekent voor maritieme expertises op de ervaring en kennis van ASA Surveys.

Verzekeringspartner voor havengebonden bedrijven

“AXA Belgium heeft al vele jaren lang een grote portefeuille van havengebonden bedrijven in Gent en Antwerpen”, vertelt Paul De Caluwe, Senior Manager Claims Corporate Liability bij AXA.

“We zijn specialist in deze materie en dekken vooral de aansprakelijkheid van havenbedrijven voor schade aan schepen maar ook goederen bij opslag en overslag. Denk aan waterschade, zelfontbranding of contaminatie op de kaai. Door onze jarenlange ervaring bouwden we een grote technische expertise op.”

Specialist in maritieme expertises

Voor maritieme expertises rekent AXA Belgium op de diensten van ASA Surveys. Volgens Paul De Caluwe is ASA Surveys een solide partner in deze niche.

“Er zijn maandelijks verschillende schadegevallen aan goederen en schepen. Dat valt vaak niet op. De schepen blijven immers in de haven liggen. Maar elke minuut dat een schip niet kan uitvaren kost veel geld. Met ASA Surveys hebben we een partner die grondig, snel en doeltreffend de nodige maritieme expertises kan uitvoeren.

Concreet betekent dit dat zij optreden namens de burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering van onze verzekerde. ASA Surveys organiseert een tegensprekelijke maritieme expertise om de oorzaak en omvang van de schade te bepalen en rapporteren dit aan ons. Daarnaast helpen ze ook om het herstel van de beschadigde schepen in goede banen te lijden. ”


Kiezen voor maritieme expertises van ASA

Volgens Paul De Caluwe maakt de samenwerking met ASA Surveys de afhandeling van schadegevallen aan schepen en goederen heel wat makkelijker voor AXA Belgium.

“De haven is een specifieke sector. Niet iedereen heeft de nodige ervaring om maritieme expertises uit te voeren. ASA Surveys heeft dat wel. Zij spreken de taal van onze klanten en onderhouden ook goede relaties met hen. In verschillende gevallen is deze samenwerking zo goed en langdurig dat onze klanten hen rechtstreeks mogen contacteren voor maritieme expertises. Bovendien zijn ze erg goed georganiseerd en hebben ze steeds voldoende mensen beschikbaar om snel te kunnen schakelen.”

Troeven van ASA Surveys

Naast maritieme expertises heeft ASA Surveys meer dan 30 jaar ervaring met schade-expertises en-preventie in verschillende sectoren. Het bedrijf rekent daarvoor op gekwalificeerde en ervaren specialisten in kantoren in België en Frankrijk. Deze experten staan de talrijke klanten van ASA Surveys bij in Engels, Frans, Duits, Nederlands, Spaans en Portugees.

Wil jij meer weten over maritieme expertises ? Of heb je andere vragen? Stel ze meteen aan een specialist van ASA Surveys via onderstaand formulier.

Lees ook:

6 tips voor een veilige ladingzekering

Belgische kmo ASA Surveys expert in onderzoek naar dronecrashes en -schade

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en ASA Surveys

Meer weten?

ASA NV Logo

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • ASA Surveys

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials