Versie 3 B-Close.gif

B-CLOSE zet veilig werken met heftruck in de kijker op Transport & Logistics

Veilig werken met de heftruck blijft een prioriteit. De statistieken rond arbeidsongevallen met gewonden en zelfs doden in België spreken helaas voor zich. Daarom presenteerde B-CLOSE op Transport & Logistics een demo-heftruck met allerhande features op het vlak van veiligheid en ergonomie.

“Veiligheid is een hot topic en we merken dat er veel vraag is naar extra informatie”, begint Kurt Boudt van B-CLOSE. “Als je een aantal heftrucks hebt en er niet dagelijks mee bezig bent, sta je niet altijd stil bij de gevaren van de machine en bij de oplossingen om ongevallen te vermijden. De kleinste stuurfout of inschattingsfout kan zeer grote gevolgen hebben. Maar kleine features op de heftruck kunnen al voor heel wat minder ongevallen zorgen.”

Veiligheidsattributen voor heftrucks

Zulke veiligheidsfeatures bevorderen zowel de veiligheid van de chauffeurs als die van de werknemers rond de heftruck. Als merkonafhankelijke verdeler is B-CLOSE op zoek gegaan naar een totaalpakket met alle mogelijke veiligheidsattributen. Zo hebben ze een ‘full-option’ demo-heftruck samengesteld waarmee ze bedrijven willen bezoeken. “Denk aan achteruitrijcamera’s, detectoren, automatische snelheidsbegrenzers die de snelheid aanpassen aan de locatie, een achteruitrijalarm waarvan het volume van de bieptoon zich aanpast in functie van het achtergrondlawaai … Die bieper verhoogt dus het comfort van de chauffeur en de mensen rondom. De bedoeling is om het bewustzijn rond veiligheid te vergroten en bedrijven te tonen welke veiligheidsopties er zijn. Het grote publiek kent veel van die features nog niet.”

Ergonomie voor de heftruckchauffeur

Naast veiligheid draagt B-CLOSE ook ergonomie hoog in het vaandel. Heftruckchauffeurs brengen het grootste deel van de dag al zittend door. Dan is een comfortabele stoel die een goede zithouding bevordert, geen overbodige luxe. De demotruck zal ook worden uitgerust met een zeer comfortabele en ergonomische stoel. “Het is alsof je ’s avonds thuiskomt en in je zetel gaat zitten”, weet Kurt.

Deze demo-heftruck van B-CLOSE stond op de Transport & Logistics-beurs. Wil je deze heftruck op jouw bedrijf aan het werk zien? Maak vandaag nog je afspraak voor een demonstratie!

Meer weten? Stel je vraag rechtstreeks via het formulier hieronder!

Lees ook

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en B-CLOSE

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • B-CLOSE

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials