Versie 3 B-Close.gif

Best of Wallonia: netwerken, leren én zakendoen

Het is geen toeval dat de Chinese internetgigant Alibaba zijn eerste logistieke hub zal onderbrengen op de luchthaven van Luik. Uit een studie van PwC uit 2017 blijkt dat Wallonië de vierde aantrekkelijkste regio in Europa is om een distributiecentrum te vestigen. Wallonië heeft dan ook heel wat logistieke troeven: twee luchthavens, vier binnenhavens, een kilometerslang netwerk van water- en spoorwegen én minder files.

Kom kennismaken met de businessopportuniteiten en de nieuwste ontwikkelingen in logistiek en transport op Best of Wallonia op 28 mei in Namur Expo. Best of Wallonia verzamelt de belangrijkste organisaties, federaties en overheidsinstanties rond logistiek en transport, aangevuld met een vijftigtal bedrijven uit Vlaanderen en Wallonië die actief zijn in transport en distributie, opslag en behandeling van goederen en datacommunicatie en software.

Group Event Director Nadine Francus: “Op dit gloednieuwe eendagsevent zijn ‘content’ en ‘netwerken’ dé twee sleutelwoorden. We hebben verschillende strategische partners aan boord die seminaries, conferenties en andere informatieve activiteiten organiseren.”

Verschillende themapaviljoenen

Best of Wallonia krijgt de steun van wegtransportfederaties Febetra en UPTR en van AWEX, de Waalse Exportfederatie. Die laatste installeert een Chinees paviljoen waar u kennis kunt maken met verschillende Chinese logistieke bedrijven, uw mogelijke toekomstige lokale partners. AWEX zal ook een high level conferentie brengen over de logistieke mogelijkheden en uitdagingen voor de Waalse economie.

DTIM (promotie van de binnenvaart en intermodaliteit in Wallonië) verzamelt op haar paviljoen de vier binnenhavens van Wallonië (Luik, Namen, Charleroi en PACO), om de modale transfert in het transport van goederen te bevorderen.

Naast dit alles is ook Logistics in Wallonia aanwezig met een paviljoen. Het organiseert zijn jaarlijkse algemene vergadering op het event, goed voor meer dan 300 leden uit de Waalse logistieke community.

Job Day

TL Hub organiseert in samenwerking met Randstad, TempoTeam en FOREM (de Waalse VDAB) een Job Day. Op die dag kunnen bedrijven niet alleen kennis maken met toekomstige medewerkers, maar ook met laatstejaarsstudenten van de hogescholen (richting logistiek) in Wallonië.

Demonstratiezones

Atrium en verschillende heftruckmerken richten een demozone in voor vorkheftrucks en logistiek materieel.

Jean-Jacques Cloquet

Best of Wallonia wordt officieel geopend met een begeesterende toespraak van Franstalig manager van het jaar Jean-Jacques Cloquet, ex-CEO van Charleroi Airport en huidig CEO van Pairi Daiza.

Networkbar

Centraal in Namur Expo bent u ook zeer welkom op de grote networkbar, waar u kunt napraten met uw collega’s uit de sector over alle indrukken die u heeft opgedaan.

Nadine Francus: “Dit unieke netwerkevent wordt ’s avonds afgesloten met de uitreiking van de tweede Trends Gazellen Transport & Logistics, georganiseerd door Transportmedia en Trends Top. De genodigden van de Gazellen genieten nadien van een galadiner met een Waalse sterrenchef en een streepje livemuziek.”

Best of Wallonia is een organisatie van Easyfairs en Transportmedia. Alle praktische informatie vindt u hier, waar u zich ook kunt inschrijven als bezoeker, voor lezingen en/of voor het galadiner. Ook als exposant kan u zich nog aanmelden.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Easyfairs - Transport & Logistics

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Easyfairs - Transport & Logistics

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials