Versie 3 B-Close.gif

CAMMAERT Trucks helpt Ziekenhuis Netwerk Antwerpen met logistieke uitdagingen

In een tijd waarin de kwaliteit van de zorg en meer tijd voor de patiënt steeds centraler staan, zijn gestroomlijnde organisatie en logistiek essentieel. Ziekenhuis Netwerk Antwerpen kocht 2 vrachtwagens bij CAMMAERT Trucks om de verschillende sites optimaal te bevoorraden.

Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) is de grootste gezondheidszorgorganisatie van België. De groep heeft op tien sites in en om Antwerpen drie algemene ziekenhuizen, zeven dagcentra, zes gespecialiseerde ziekenhuizen, een psychiatrisch verzorgingstehuis en een woonzorgcentrum. In 2022 komt daar nog een goednieuw, state-of-the-art ziekenhuis bij, ‘ZNA CADIX’. De nieuwe instelling wordt momenteel opgetrokken aan de kop van park Spoor Noord, tussen het Kempisch dok en de Noorderlaan, naast de gelijknamige Cadixwijk.

In de zorgsector is een goede logistiek van levensbelang

2020 is het jaar dat we met z’n allen echt zijn gaan beseffen hoe waardevol en belangrijk onze zorginstellingen zijn. De afgelopen maanden zagen we nagenoeg dagelijks toegewijd medisch personeel aan het werk, vaak in erg moeilijke omstandigheden. Om dan op elk moment hun job goed te kunnen doen, is het noodzakelijk dat zorgverleners over het nodige materiaal beschikken. En daarvoor tekende ZNA een uitgekiende, maar complexe logistieke organisatie uit.

Vanuit een centraal magazijn in de Antwerpse haven bevoorraadt een facilitair team van tientallen medewerkers alle afdelingen van de verschillende ZNA-zorginstellingen. Van bekertjes en medisch materiaal over beschermende kledij tot zelfs toiletpapier en spuiten.

Vrachtwagens aangepast aan behoeftes door Cammaert Trucks en zijn partners

Sinds enkele weken beschikt ZNA daarvoor over twee nieuwe IVECO EUROCARGO 16 ton vrachtwagens. De zorggroep koos tijdens de aanbestedingsprocedure voor de oplossing die CAMMAERT Trucks naar voren schoof.

Cammaert Trucks voorbeeld Ziekenhuis Netwerk Antwerpen

Beide vrachtwagens zijn uitgerust met een geïsoleerde laadkast, een CARRIER koeling XARIOS 600 en een D’HOLLANDIA laadklep. Essentiële elementen om het materiaal makkelijk te laden en lossen, en ook om materiaal dat koel moet blijven veilig te transporteren.

Voor de opbouw werkte CAMMAERT Trucks samen met Carrosserie VEKO uit Melsele. Daarnaast heeft BRIGADE Electronics heeft beide vrachtwagens voorzien van een 360° surround camerasysteem in aanvulling van een dodehoek- en achteruitzichtcamera. Deze extra veiligheidsuitrusting is zeker geen overbodige luxe voor de chauffeurs van ZNA - ze verplaatsen zich van de ene zorginstelling naar de andere in een drukke stedelijke omgeving. Daarbij moeten ze ook met veel gevoel voor precisie in en om de loslocaties manoeuvreren.

Met deze nieuwe aanwinst van CAMMAERT Trucks kon ZNA de logistieke stromen verder op punt zetten. Ben je binnenkort nog eens in het Antwerpse, dan zie je misschien wel een van de nieuwe vrachtwagens op weg naar een volgende levering!

Ook op zoek naar een nieuwe bestelwagen of vrachtwagen? Neem snel een kijkje op de website van CAMMAERT Trucks en ontdek het ruime aanbod. Of vraag meer informatie via onderstaand formulier.

Lees ook: Stad Antwerpen kiest CAMMAERT Trucks als partner voor vergroening van wagenpark

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Cammaert Trucks

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Cammaert Trucks

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials