Versie 3 B-Close.gif

Consolidatie bij zeetransport: ken jij de voordelen?

Waarom een volle container bestellen als het niet hoeft? Er zijn ook andere opties. Je heb bijvoorbeeld de mogelijkheid om je goederen via consolidatie te versturen. Op deze manier combineer je je lading met anderen en kan je meer kostenefficiënt werken. Gosselin heeft alvast de nodige ervaring en expertise om je hiermee te helpen.

Wat is het voordeel van consolidatie voor jou?

Bestel je overzee altijd een hele container, zelfs indien je niet het volume hebt om een hele container te vullen? Dan kan consolidatie een betere oplossing zijn. Bij consolidatie worden meerdere kleinere ladingen in 1 container geplaatst en zo als 1 grote lading verzonden. Een eenvoudige en kostenefficiënte manier om kleinere volumes te verzenden.

Net omdat er in kleinere volumes kan verscheept worden, is dit ook een vorm van transport die veel bedrijven aanspreekt. Niet alleen omdat werken met kleinere volumes een positief effect heeft op de cashflow, maar ook omdat er makkelijk frequenter kan besteld worden, wat zeker ook ideaal is voor snel veranderlijke producten. Meer nog, het laat je ook toe om bestellingen van verschillende leveranciers uit dezelfde regio makkelijk te combineren.

Dirk Van Hoomissen, Business Unit Manager 360° Logistics bij Gosselin Logistics, legt uit:

“Doordat we verschillende kleine partijen combineren, kunnen we voor onze klanten het transport kostenefficiënt organiseren en geven we bedrijven ook een enorme flexibiliteit. Door het combineren en doordat de container optimaal benut wordt, heeft het transport trouwens ook een minder grote impact op het milieu.”

Een eigen container freight station zorgt voor snelle verwerking

Gosselin Logistics heeft decennialang ervaring in internationaal transport en beschikt over grote opslagruimtes, inclusief een eigen container freight station waar ze containers kunnen laden of lossen.

Doordat Gosselin alles in eigen regie doet, hebben ze veel meer controle en kunnen ze de doorlooptijd verminderen waardoor je als klant sneller over je goederen kan beschikken.

Snelle distributie binnen Europa

Zeetransport en Antwerpen, dat is een fantastische combinatie. Antwerpen is natuurlijk de perfecte uitvalsbasis voor distributie binnen Europa. Benelux, Duitsland, Frankrijk, naar het zuiden toe tot zelfs Zwitserland. Allemaal makkelijk bereikbaar vanuit het strategisch gelegen Antwerpen.

Er zijn dagelijkse binnenvaartverbindingen tussen de haven van Antwerpen en de terminal van Gosselin, die net buiten de haven ligt en nog extra mogelijkheden biedt qua verbindingen met het hinterland.

Ook beschikt Gosselin Logistics over in-house douane services. Ze helpen je bij entry, transit en exit van de Europese Unie met alle douaneformaliteiten.

Ben je ook overtuigd dat consolidatie een gepaste oplossing voor jou kan zijn? En wil je meer weten over de mogelijkheden qua consolidatie bij zeetransport? Neem dan contact op via onderstaand formulier.

Meer lezen:

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Gosselin Logistics

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Gosselin Logistics

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials