Versie 3 B-Close.gif

Custom-made heftruck: waar vind je een heftruck helemaal op maat van je bedrijf?

Rijden er in je bedrijf heftrucks rond? Dan heb jij wellicht zeer specifieke situaties, omgevingen en noden om de heftruck aan te passen aan jouw unieke activiteit en zo een positieve invloed te hebben op productiviteit, veiligheid en comfort van de gebruiker.

Een custom-made heftruck aangepast aan jouw werkomstandigheden

Gaat het om beperkte doorrijhoogtes of agressieve omgevingen, of heb je extra kracht of veiligheidsvoorzieningen nodig? B-CLOSE past er een mouw aan dankzij zijn eigen werkplaats voor custom-made heftrucks.

Kurt Boudt (Marketing Manager bij B-CLOSE):

“Heftrucks zijn vaak nét niet genoeg afgestemd op de specifieke situatie van een bedrijf. Daarom beschikken wij over werkplaatsen waar we de heftrucks en magazijntoestellen van Hyster volledig naar wens kunnen customizen.”

KMOinsider bracht een bezoekje aan de B-CLOSE werkplaats in Haren. Hier worden nieuwe heftrucks ‘klaargemaakt’ voor de markt. Want soms heb je als bedrijf specifieke wensen waaraan een standaard heftruck niet voldoet. Of het nu gaat om grote of kleine aanpassingen: B-CLOSE heeft altijd een oplossing en past de heftruck aan de specifieke werkomstandigheden aan.

“Het aanpassen van een 7/9 ton heftruck zodat deze in een container kan rijden: in de sector is B-CLOSE de enige die dit doet. We go the extra mile!”

Voorbeelden van aanpassingen aan heftrucks

 • Een lagere cabinehoogte maakt het mogelijk om ladingen efficiënter achteraan een vrachtwagen of container te plaatsen, waar de hoogte beperkt is. Gaat het over bijvoorbeeld dranken? Dan kan een verhoogde cabine (en camera’s voor extra zicht) handig zijn.
 • Dankzij speciaal op maat gemaakte robuuste frames op de achterkant van heftrucks kunnen er grote voorwerpen op een veilige manier worden getransporteerd.
 • In recyclingbedrijven kan afval ervoor zorgen dat een heftruck niet vlot kan rijden. Wanneer je beschermingskappen voor de banden laat monteren, duwen die het afval voor de wielen aan de kant. Speciaal ontworpen radiatoren en carterplaten behoeden de machine voor oververhitting en beperken stilstand.
 • Veiligheid is zeker op plaatsen waar klanten rondlopen zoals een zelfbouwmarkt éxtra belangrijk. BlueSpot projecteert een helderblauw licht op de vloer als waarschuwingsteken dat er een heftruck nadert.
 • Onder andere in de distributiesector is het interessant om 2 palletten tegelijk te laden of een pallet op dubbele diepte te stockeren zonder vorken te moeten wisselen. Dit kan met telescopische vorken. Wat vorken betreft, zijn er nog verschillende mogelijkheden zoals weegvorken en (meervoudige) vorkverstellers.
 • Waar er normaal plaats is voor 1 grote gasfles achteraan de heftruck, kun je er een aangepaste draagstructuur voor 2 kleinere gasflessen op laten plaatsen. Of een vaste tank, een fles, enkel, dubbel, swing out, drop down.
 • Bovenaan de cabine kun je opteren voor extra rekbeschermingen voor de chauffeur. Zo kan de chauffeur nog veiliger werken. Of een volledig glazen dakplaat voor extra zicht.
 • Tal van bedrijven maken gebruik van eigen op maat gemaakte verpakkingen, pallets, containers, stapelbakken enz. Dit vereist een heftruckleverancier die meedenkt en zelfs voor 1 toepassing een oplossing zal bieden op maat van de behoefte.

Lees verder onder de foto


Een delicate omgeving of delicaat product? Een custom-made heftruck kan het allemaal aan:

 • Hyster®-heftrucks kun je laten uitrusten met explosiebeveiliging. Een voorbeeld zijn gasdetectiesystemen en andere aanpassingen om de heftrucks geschikt te maken voor gebruik in mogelijk explosiegevoelige chemische omgevingen. Conform de geldende Atex reglementering.
 • Ook voor gebruik in agressieve of abrasieve omgevingen zijn aanpassingen mogelijk. Zuurbestendige bodemplaten en extra bescherming van leidingen en elektronica beperken de corrosie door zuren, detergenten, of abrasieve stoffen. Acide, cement, meststoffen, ….
 • Heftrucks die in hoge temperaturen moeten werken zoals in gieterijen, hebben hydraulische leidingen en bijkomende bescherming zoals warmtereflecterende hitteschilden nodig. Ook daarvoor zorgt B-CLOSE.
 • Heftrucks in extreem lage temperaturen (koel- & diepvriestoepassingen) dienen dan weer grondig aangepast te worden om schade door condensatie en onderkoeling van de operator te voorkomen. Polycarbonaat-ramen, verhoogde isolatie, extra verwarming (ook van vloeistofreservoirs) zijn enkele aanpassingen die hierbij helpen.

De aanpak van B-CLOSE voor een custom-made heftruck: werken op maat van de vraag van de klant

Zoals je in de lijst hierboven ziet, zorgt B-CLOSE voor een hele resem grote en kleine aanpassingen. Alles hangt af van de noden in je bedrijf.

“Er zijn verschillende toepassingsmogelijkheden, maar voor we aan de slag gaan, willen we écht naar de klant luisteren. De klant kaart het probleem aan en wij komen met een oplossing. Het gebeurt ook dat de klant zelf al een aanpassing voorstelt.”

Add-ons aan de heftruck: meer comfort, meer veiligheid en meer productiviteit

Naast al die grote of kleine aanpassingen aan je custom-made heftruck, kun je ook kiezen voor een heel gamma aan add-ons. Net zoals de opties van een auto zorgen deze add-ons voor meer comfort, maar ook – en vooral – voor meer veiligheid, minder ongelukken en meer slagkracht en productiviteit. Denk maar aan achteruitrijcamera’s, awareness lights, spiegels, airco, ruiten, claxons, weegsystemen, radardetectie, zonaal instelbare snelheidsbegrenzing, …

“Dat zijn zaken die algemeen in de markt beschikbaar zijn, bij elke heftruckbouwer”, weet Kurt. Ook B-CLOSE plaatst al deze opties en nog veel meer op heftrucks. Zo rijden jouw heftruckchauffeurs straks veiliger en comfortabeler door je magazijn.

Lees verder onder de foto


Opwaarderen oudere heftrucks

Ook oudere heftrucks kunnen opgewaardeerd worden door deze in retro-fit uit te rusten met de meest gangbare hedendaagse hulpmiddelen. Zo heb je met een beperkt budget een grote impact op veiligheid, productiviteit en comfort.

Innovatieve ledverlichting voor extra veiligheid

Innovatieve ledverlichting kan op je voertuig aangebracht worden zodat een goede zichtbaarheid gegarandeerd is. Dit zowel tijdens klaarlichte dag, schemering, maar zeker ook bij volledige duisternis. Het paneel volgt de vorm van het voertuig en kan perfect op maat worden gemaakt en dit in alle kleuren. Tekst, logo’s en foto’s kunnen ook geïntegreerd worden.

Welke aanpassingen heb jij nodig aan je heftruckvloot? Zijn er specifieke situaties waarin standaard machines niet volstaan? B-CLOSE zorgt voor een custom-made heftruck waarvoor geen uitdaging te groot is! Vraag snel meer informatie aan via het formulier hieronder!

Meer lezen:

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en B-CLOSE

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

 • B-CLOSE

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials