De haven, jouw welvaart

Logistiek

Een lekker bewaard geheim zijn de sauzen van Manna, Belgisch familiebedrijf gevestigd in Wijnegem met een omzet van €35 miljoen en 90 mensen te werk stelt. Manna, bekend om haar 'hemelse sauzen', is producent van warme en koude sauzen.

De kans is groot dat je al een 'frietje mayonaise' van hun hand hebt gegeten gezien alle Belgische frituren in het land minstens 1 saus van Manna in hun assortiment hebben. Manna bedient drie grote categorieën: retail, foodservices en export, ieder 1/3de van de totale omzet. In België is de bolognaisesaus het beste verkochte 'warme' product bij de consument in de supermarkten.

Naast succesvolle export naar Europa verscheept het maandelijks meer dan 250.000 potjes mayonaise, goed voor minstens 10 containers naar het Afrikaanse continent. Klanten in landen zoals Angola en Mauritius zijn dol op de Manna-mayonaise. Een ideaal natuurlijk product met als basis ingrediënten eigeel, olie en azijn dient er als beleg maar vooral ter vervanging van boter. Koelkasten zijn er weinig voorhanden. Het kan ook perfect via containers vervoerd worden omdat mayonaise niet smelt. "80% van de mayonaise bestaat uit koolzaadolie aangemaakt door raffinaderijen in de haven van Antwerpen, wordt verwerkt in onze productiesite in Schoten en verscheept via de haven van Antwerpen", vertelt Sylvie Van den Broeck CEO, "Zonder containers krijgen we onze producten niet naar de rest van de wereld buiten Europa.Gezien de ambitie van Manna voor verdere groei in export is de container een conditio sine qua non voor de business. De kostprijs van transport op 1 potje mayonaise is goed en houdt ons concurrentieel in de rest van de wereld. Wat we doen in Afrika kent een enorm succes en zien we ook uitgebreid naar andere continenten".

 


Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?