DE HAVEN, UW WELVAART: Cargill en Zuidnatie bouwen enorm moutdistributiecentrum in Antwerpen

Logistiek

In de zomer van dit jaar opent in de haven van Antwerpen een van de grootste moutdistributiecentra ter wereld. Mout is een belangrijke grondstof waarmee bier gebrouwen en whiskey gestookt wordt. Agro-industrieel concern Cargill en logistieke reus Zuidnatie zetten samen de schouders onder dit project. Deze investering zal nieuwe impulsen geven aan ondernemingen in de haven en tot ver daarbuiten.

Cargill is een van de grootste moutproducenten ter wereld. Het Vlaamse Zuidnatie heeft dan weer een eeuw aan ervaring in logistieke diensten op maat van de haven van Antwerpen. Marc Van Aken, Chief Commercial Officer van Zuidnatie, kijkt uit naar de toekomstperspectieven van dit project. “Het distributiecentrum Malt in Motion is straks goed voor de op- en overslag van zo’n 300.000 ton mout en gerst per jaar. Daarvoor bouwen we 37 silo’s op de nieuwe site. Zoveel extra volume, dat creëert nieuwe jobs bij Zuidnatie zelf, maar ook bij talloze andere spelers in de haven Antwerpen en veel verder.”

“De bierconsumptie zit wereldwijd in de lift en dat voel je aan de vraag naar mout. In Europa heeft Cargill vijf moutfabrieken die mout produceren voor – onder andere – de biersector. In België natuurlijk, maar ook in de rest van de wereld. De centrale ligging van Antwerpen in Europa is daarom een grote troef. En met de logistieke ervaring van Zuidnatie vormen we samen een ijzersterke tandem.”

“Heel interessant aan deze locatie is ook dat we snelle, duurzame verbindingen kunnen leggen met het hinterland. We streven ernaar om het vervoer met binnenschepen met 30 procent te verhogen. Binnenvaart is een van de speerpunten van Zuidnatie en van de haven zelf.”

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?