De haven, uw welvaart: van dedicated plant naar klant

Logistiek

“McBride werkt met dedicated plants: vloeistoffen, poeders of aerosols worden in aparte fabrieken gemaakt. In België maken we onder andere vloeibare vaatwascapsules en allerlei detergenten. Die verschepen we niet rechtstreeks naar onze klanten, maar sturen we eerst naar ons distributiecentrum Guesnain, Frankrijk. Daar wordt alles verzameld per bestelling en in containers geladen. In één container kunnen dus producten uit fabrieken in heel Europa zitten. Ongeveer de helft van die containers gaat daarna via de haven van Antwerpen naar een overzeese bestemming. In het distributiecentrum en op onze administratie zijn zo’n 15 personen continu bezig met een vlotte transit van onze producten.”

“Antwerpen ligt niet bij de deur vanuit Douai. De havens van Duinkerke, Calais of zelfs Le Havre liggen dan meer voor de hand. Toch is Antwerpen voor ons een voorkeurspartner. Dankzij de grotere capaciteit en de frequentere vaart via de haven van Antwerpen kunnen we onze klanten meer zekerheid bieden.”

“McBride werkt continu aan een efficiëntere keten. Zo beperken we het transport van lege containers en onderzoeken we duurzame alternatieven zoals treinverkeer of binnenvaart van Antwerpen naar Rijsel. In vergelijking met andere spelers is ons containerverkeer vrij beperkt. Maar alle beetjes helpen.”

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?