Versie 3 B-Close.gif

De toekomst van het verpakken op Empack 2021

Logistiek

Er is perspectief, de toekomst lonkt, back to business. Dat is het motto van de vakbeurs Empack, het grootste verpakkingsevent van België, dat plaatsvindt op 27 en 28 oktober 2021. Na meer dan 18 edities is deze vakbeurs in de Nekkerhal een duwtje in de rug voor elke verpakkingsprofessional.

Innovatieve verpakkingsoplossingen

Empack is -in combinatie met Packaging Innovations- de hot spot voor de complete supply chain van de verpakkingsindustrie: van de creatieve ontwikkelingsfase en het technische verpakkings- en vulproces tot verpakkingsmachines en onderaannemers. Hier kan je nieuwe technologieën en materialen spotten, kennis updaten en connecteren. Empack vindt plaats samen met meer dan 150 exposanten in een 4.000 m2 zee van ruimte in de Mechelse Nekkerhal.

Gratis rondleiding

Vernieuwing zit in het DNA van Empack met innovaties om de uitdagingen van vandaag en morgen aan te gaan. De Innovation Journey is een gratis rondleiding langs ingezonden innovaties van exposanten. Packaging Innovations is een zone gewijd aan innovaties uit de primaire en secundaire verpakkingsmarkt. Wie hier exposeert, krijgt een gerichte marketingcampagne naar specifieke bezoekersprofielen zoals marketeers en brand managers.

Focus op contract packers

Tijdens de coronacrisis is het belang van de zogenaamde ‘contract packers’ zeer duidelijk geworden. Zo konden zij een helpende hand bieden aan o.a. foodproducenten die met grote pieken te maken kregen. En de vraag naar contract packing blijft groeien. Beursorganisator Easyfairs zet hen in de kijker op het Contract Pack Pavilion.

Kennis, beleving & networking

Tijdens Empack kan je aanschuiven bij het verbindend kennisprogramma met sprekers die met elkaar in dialoog gaan, o.a. over:

  • Consumentgedreven productvraag en de impact op productie en verpakking
  • Productie-optimalisatie: kwaliteitsvolle output aan de laagste kost
  • Digitale transformatie, digitalisering productielijnen en supply chain – big data, IoT, smart packaging
  • Economische factor: hoe strategische beslissingen nemen in een onstabiel economisch klimaat?

Awards

Tot slot vinden er ook twee awarduitreikingen plaats op het einde van de eerste beursdag: de Trends Gazellen in packaging en de allereerste Verpakking & Label Award. De Trends Gazellen Awards huldigen snelgroeiende bedrijven of ‘Gazellen’ in drie verschillende categorieën: kleine, middelgrote en grote ondernemingen. De Verpakking & Label Award omvat twee categorieën: intelligente verpakkingsmachines en innovatieve verpakkingen en verpakkingsmaterialen. Kortom: het is terug show time voor de professionals in de verpakkingsindustrie.

Meer informatie over Empack vind je via https://www.empack.be/nl/ en empack-be@easyfairs.com.

BCLOSE_Rectangle.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials