BCLOSE_Leaderboard.gif
Zachte of harde brexit?

Deal of no-deal brexit op 1/1/2021? Wees op alles voorbereid met slimme douanesoftware!

Het Verenigd Koninkrijk is op 31 januari 2020 officieel uit de Europese Unie gestapt. Momenteel is er een overgangsperiode die duurt tot eind 2020. Voorlopig verandert er op douanevlak nog niets. Intussen wordt er druk onderhandeld over de toekomstige relatie tussen het VK en de EU. Als er geen akkoord is op het einde van de overgangsperiode zal er op 1 januari 2021 een no-deal brexit plaatsvinden. Resultaat: ingrijpende wijzigingen op vlak van douane, invoer en uitvoer. Lijdzaam afwachten dan maar? Nee hoor, bereid je bedrijf al grondig voor op elke uitkomst mét de juiste software.

Harde of zachte brexit? Economisch gezien verliest iederéén

In 2016 stemde 51,9% van de kiezers in het VK voor een uittreding uit de EU. Daarna volgde een heel moeizaam proces dat leidde tot de effectieve uittreding begin dit jaar. Stream Software, specialist in software voor douane en logistiek volgt deze brexit-saga al van dag 1 op de voet.

Volgt er toch een harde brexit in 2021? Dan is vrij verkeer van goederen tussen Europa en het VK niet meer mogelijk. Verwacht je als bedrijf dan maar aan drastische wijzigingen in je manier van werken. Het opstellen van in- of uitvoerdocumenten, het aanvragen en opvolgen van certificaten en waarschijnlijk ook het betalen van rechten en taksen krijg je dan op je bord. Als bedrijf bereid je je maar beter voor op dit mogelijke scenario.

Kan jouw software voor douane en logistiek volgen?

De brexit brengt heel wat veranderingen met zich mee. Een van de vele aspecten die je goed in de gaten moet houden, is of je bedrijfssoftware wel klaar is voor een brexit. Zijn je programma’s goed gewapend om nieuwe tarieven of wijzigende regelgevingen rond declaraties te verwerken? Gaat het inplannen en automatiseren van nieuwe workflows zonder slag of stoot? Er kruipen waarschijnlijk heel wat manuren in het updaten van jouw systemen na de brexit.

Go with the flow dankzij slimme software

Deal or no deal brexit? Jij bent optimaal voorbereid op wat er ook komen zal dankzij de intelligente douanesystemen van Stream Software. Het systeem kan inspelen op alle scenario’s en aan de hand van ingestelde paramaters neemt het zélf beslissingen. Veranderingen in het douanelandschap of aan de douanewetgeving? De software past zich automatisch en vanop afstand aan. En jij? Jij kan gewoon verder blijven werken.

Sam Jespers van Stream Software geeft meer uitleg:

“Wanneer de brexit een feit wordt, wordt het Verenigd Koninkrijk douanetechnisch anders behandeld. De systemen zullen dat op voorhand weten en de douanescenario’s gaan de juiste declaraties uitstellen bij vervoer naar het Verenigd Koninkrijk. Een ander voorbeeld is wanneer Europa nieuwe douanetarieven oplegt. Die worden dan automatisch in de klantsystemen ingelezen en de klanten worden hiervan op de hoogte gesteld zodat zij er optimaal mee kunnen omgaan.”

Ervaringsdeskundigen schotelen je een oplossing op maat voor

Stream Software bekijkt eerst wat jij nodig hebt en implementeert dan de gepaste Streamliner-modules. Zo’n analyse maken past perfect in hun straatje dankzij hun jarenlange ervaring in het creëren van supply chain-oplossingen met een sterke focus op douane. De juiste keuzes maken rond tarifering en documentatie wordt met behulp van hun software veel makkelijker.

Een goede voorbereiding op een zachte of harde brexit is het halve werk. Ontdek de oplossingen van Stream Software op hun website of neem contact op via onderstaand formulier.

Meer lezen:

Enkele wettelijke aanpassingen binnen de douane: moet jij ervan wakker liggen?

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Stream Software

Meer weten?

Logo Stream Software

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Stream Software

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials