B Close_banner web.jpg
Lean and Green

Drie nieuwe Lean and Green Stars aan het firmament

Distributie

Bedrijven reduceren CO2-uitstoot met 20%

Innovatieplatform VIL heeft op maandag 10 december drie Lean and Green Stars uitgereikt. De bedrijven die de Stars toegekend kregen, hebben hun CO2-uitstoot tijdens de voorbije vijf jaar met 20% gereduceerd. Er werd ook een Lean and Green award overhandigd. De onderneming die de award in ontvangst nam, engageert zich in de tijdspanne van een lustrum zijn CO2-uitstoot met 20% te verminderen.

Duurzaamheid is de toekomst

De uitreiking vond plaats tijdens het event ‘Duurzaamheid is de toekomst’. Evaluator, professor Van Lier van de VUB reikte de erkenningen uit. De Lean and Green Award was voor IVBO, het intergemeentelijke samenwerkingsverband voor Vuilverwijdering- en verwerking in Brugge en Ommeland. De nieuwe Lean and Green Stars zijn fruit- en groente-importeur Special Fruit, netwerkbeheerder Eandis (Fluvius) en logistiek dienstverlener Snel Logistics Solutions.

Lean and Green Vlaanderen

VIL ondersteunt en begeleidt bedrijven in Vlaanderen om Lean and Green te worden en om in hun transport- en logistieke activiteiten de energie-efficiëntie te verbeteren en hun CO2-uitstoot met minstens 20% te reduceren binnen een periode van vijf jaar. In een plan van aanpak beschrijven de deelnemende bedrijven hoe zij die doelstelling zullen halen. VIL reikte ondertussen al 81 awards uit op basis van een positieve evaluatie van hun plan door de VUB-dienst MOBI. Reeds 20 bedrijven mogen intussen pronken met de Lean and Green Star.   

Distributie.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven