B Close_banner web.jpg
Nieuw hoofdkantoor van Toyota Material Handling

Japanse kerselaar voor nieuw hoofdkantoor van Toyota Material Handling

Distributie

Toyota Material Handling Belgium opende een nieuw kantoor op het bedrijventerrein Park De Hulst in Willebroek. De Japans-Zweedse producent van logistieke oplossingen plantte symbolisch een Japanse kerselaar in de voortuin van het nieuwe complex, symbool van voorspoed en vooruitgang.

Het gebouw bestaat uit 8.812 m² magazijnruimte en 3.750 m² kantoorruimte. Het nieuwe hoofdkantoor omvat ook een event area van 850 m². Dit is een demonstratiezone met magazijnstellingen, waar klanten de toestellen en machines in reële gebruiksomstandigheden kunnen uittesten.  “Wij verkopen vandaag veel meer dan alleen maar vorkheftrucks, reachtrucks of pallettrucks. Ons gamma bestaat ook uit magazijntrekkers, smart logistics oplossingen en zelfs magazijnstellingen. Onze klanten zullen in deze demo-zone met deze producten kunnen kennismaken”, zegt Hugues Van Espen, Managing Director van Toyota Material Handling Belgium.

Service en tweedehands

In het nieuwe gebouw is er ruimte voor een modern ingerichte werkplaats. Het ruime tweedehandsgamma komt voortaan in een speciaal daarvoor voorziene ruimte. “Wij geloven voor onze tweedehandstrucks enorm in ons online platform, maar toch blijven onze klanten nog altijd welkom om onze occasietrucks hier zelf te komen uitkiezen”, aldus Hugues Van Espen.

Quality in everything we do

De klant nauwer betrekken bij wat wij doen en hoe wij dat doen, past perfect in de nieuwe strategie van ons bedrijf: ‘Quality in everything we do’. Binnen deze strategie zetten wij vol in op de kwaliteit van onze producten en service en op onze eigen jarenlange ervaring”, vervolgt Hugues Van Espen. “Toyota streeft naar ‘zero muda’, met andere woorden het vermijden van ‘waste’ of verspilling, zodat onze mensen zich volledig kunnen concentreren op de essentie van hun job.”

Strategische ligging

Willebroek is geen toevallige keuze als locatie. “We zijn gelegen in een bedrijventerrein op de as tussen Antwerpen en Brussel, in de onmiddellijke omgeving van de N16 en de A12. Bovendien zijn wij hier buren van bedrijven voor wie logistiek geen geheimen meer kent”, vervolgt Hugues Van Espen. Het nieuwe hoofdkwartier biedt een onderkomen voor Toyota Material Handling Belgium en Toyota Material Handling Europe en de ligging ervan situeert zich ongeveer in het midden tussen hun respectievelijke vorige locaties. “Door beide afdelingen nu onder één dak te brengen, zullen we de kwaliteit van onze dienstverlening naar een nog hoger niveau kunnen tillen”, vertelt Hugues Van Espen.

Over Toyota Material Handling

Toyota Material Handling maakt deel uit van Toyota Industries Corporation en levert oplossingen voor intern transport aan een brede waaier van ondernemingen en industrieën. Het bedrijf kan bogen op een traditie van meer dan honderd jaar. Meer dan 95% van alle trucks worden in Europa geproduceerd in drie vestigingen in Zweden, Frankrijk en Italië.

Distributie.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven