B Close_banner web.jpg
Marc Huybrechts, CEB-voorzitter

Brussel gaststad voor FIATA-congres 2021

Douane & Expeditie

Expediteurs zetten België logistiek in de picture

De Confederatie der Expediteurs van België (CEB) is uitgekozen om in 2021 het congres van de internationale expediteurs federatie (FIATA) te organiseren. “Dit biedt ons een prachtige opportuniteit om ons land logistiek breed op de kaart te zetten”, stelt CEB-voorzitter Marc Huybrechts.

Het FIATA-congres vindt in 2021 plaats van 12 tot 17 oktober in The Square in Brussel. Het zal dan 34 jaar geleden zijn dat FIATA nog te gast was in ons land. Daarvoor waren er nog congressen in 1955, 1935 en 1930.

CEB had zich ook al kandidaat gesteld om het congres in 2020 te mogen organiseren. Alhoewel het CEB een uitstekend bidbook kon voorleggen, moest ons land de duimen legen tegen het Zuid-Koreaanse Busan.

Mede op vraag van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft CEB zich dit jaar in New Delhi opnieuw kandidaat gesteld, met positief gevolg. .

Marc Huybrechts verwacht tussen 600 en 1200 congresgangers, de reisgenoten niet meegeteld. De voorbereidingen voor het congres zijn ondertussen al volop aan de gang. De CEB kan hiervoor rekenen op de gewaardeerde steun van het Brussels Congresbureau.

Nieuwe formule

In ons land zal voor het eerst een nieuwe formule worden toegepast.

Marc Huybrechts: “De nieuwe formule wil zich voornamelijk richten op het aantrekken van boeiende internationale sprekers die een hoge relevantie hebben voor onze sector. Er is tevens een afzonderlijke dag voorzien voor een Young Freight Forwarders Event en een B2B-meeting, maar deze dag biedt ook ruimte voor sight seeing voor de reisgenoten, maar ook voor de congresgangers zelf. Het programma voor die dag moet nog samengesteld worden, maar we plannen zeker een bezoek aan de stad en de Haven van Antwerpen. De laatste twee dagen van het congres zijn een forum waarvan wij het thema mogen bepalen en waarvoor wij het overgrote deel van de sprekers mogen leveren. Dat biedt een ongekende opportuniteit om ons land logistiek breed op de kaart te zetten. Wij zullen dit congres promoten onder de noemer ‘Belgian Logistics’ met een prominente rol voor onze havens en luchthavens.”

Rectangle B Close_ web.jpg

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant