B Close_banner web.jpg
Geert De Wilde

Nieuwe CEO voor Nxtport

Douane & Expeditie

Geert De Wilde volgt Daniel Lievens begin april op als nieuwe CEO van NxtPort, het dataplatform voor en door de logistieke sector.

CEO-wissel

Twee jaar heeft Daniel Lievens de opstart van NxtPort geleid. Om persoonlijke redenen heeft hij nu besloten de CEO-fakkel door te geven aan Geert De Wilde. Wel blijft Lievens achter de schermen de productstrategie nog een tijdje opvolgen en zal hij als adviseur zijn opvolger de eerste maanden wegwijs maken.

Geert De Wilde heeft een track record van bijna drie decennia in de logistieke sector bij verschillende grote bedrijven in binnen- en buitenland. Zijn laatste opdracht was die van managing director bij Gosselin Logistics.

“Ik ben bijzonder tevreden dat Daniel nog even aan boord blijft. Zo kunnen we een aantal belangrijke projecten opleveren en krijg ik de ruimte om de organisatie – en dan vooral de mensen in en rond de organisatie – beter te leren kennen. Want in deze tijden van razendsnelle technologische vooruitgang, en zelfs voor een digitaal platform, zijn het nog altijd de mensen die het verschil maken. Daar zijn de logistieke sector en de haven altijd van doordrongen geweest, en in die traditie schakelt NxtPort zich in”, beklemtoont Geert De Wilde.

De Wilde stond ook mee aan de wieg van NxtPort

“Deze stap voelt een beetje als thuiskomen. Ik heb als bestuurder Porticom mee getransformeerd tot het huidige NxtPort”, zegt Geert De Wilde. “De logistieke sector heeft lang vastgehouden aan het traditionele kader, maar trekt steeds nadrukkelijker de kaart van de digitalisering. NxtPort is de voorbije twee jaar een belangrijke katalysator geweest voor die evolutie. Door de krachten te bundelen rond digitalisering en volop aan co-creatie te doen, overstijgt het platform de efficiëntiewinsten van de individuele bedrijven.”

Internationaal vizier

NxtPort brengt belangrijke datastromen samen van verschillende logistieke spelers. Het dataplatform startte een aantal baanbrekende projecten rond o.m. import en export (Next Mode of Transport, Green Lights), breakbulk (Bulkchain) en chemische transporten (LiquidChain).

Geert De Wilde wil verder gaan op dat ingeslagen pad, en nog sterker inzetten op internationale samenwerking. “Het intensifiëren van de samenwerking met de douane en het onboarden van de verschillende logistieke spelers in België staat hoog op onze agenda. Maar een haven is vandaag niets zonder haar overzeese partners. De connectiviteit tussen de verschillende platformen die wereldwijd ontstaan, is een belangrijke volgende stap voor NxtPort.”

Ook lokaal zijn er nog heel wat opportuniteiten, zowel op vlak van operationele efficiëntie en het optimaal gebruik van de beschikbare capaciteit als op vlak van veiligheid en beveiliging. 

Rectangle B Close_ web.jpg

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant