BCLOSE_Leaderboard.gif
Stroropack inpakproces

Duurzaam inpakproces: Pazzox vond bij Storopack een efficiënte en ergonomische opstelling

Partner

Sinds de opstart in 2017 zag de online apotheek Pazzox het aantal bestellingen fors toenemen. Om die ook steeds op tijd de deur uit te krijgen, besloot de onderneming de inpaklocatie uit te breiden en zochten ze een manier om het proces te stroomlijnen. “Onze vaste leverancier van verpakkingsmaterialen Storopack kwam met de ideale oplossing”, vertelt Ward Cecat, Vizzionair bij Pazzox.

Online verkoop boomt. Niet alleen in coronatijden, ook daarvoor al was duidelijk dat we met z’n allen steeds meer via het internet bestellen. Dat merkten ze ook bij Pazzox, één van de grootste online apotheken in België. Dagelijks gaan er niet alleen honderden doosjes medicijnen over een van de veertien fysieke toonbanken, maar vertrekken ook ruim duizend pakketjes met voorschriftvrije geneesmiddelen, verzorgingsproducten en medische hulpmiddelen.

De uitdaging: optimaal aan groeiende vraag blijven voldoen

Ward legt uit: “Het aantal bestellingen gaat richting de duizend per dag. Met de inpakinstallatie die we in 2017 zelf opzetten, konden we niet lang meer de vlotte verzending garanderen waar we naar streven. Daarom breidden we in eerste instantie onze inpaklocatie uit.”

Maar naast voldoende werkruimte vraagt een goed inpakproces ook een efficiënte opstelling en aandacht voor het welzijn van de medewerker. “We wisten dat Storopack daarbij kon ondersteunen”, gaat Ward verder. We kenden hen, want ze zijn onze vaste leverancier van duurzame verpakkingsmaterialen. We nemen bij hen onder meer al kartonnen dozen, tape en milieuvriendelijke beschermende luchtkussens af. Daarenboven hoorden we al positieve ervaringen van collega-ondernemers over Storopacks totaaloplossingen. Kortom: het was een evidentie om hen dit vraagstuk voor te leggen.”

Inpakinstallatie: duurzaam, ergonomisch én efficiënt

Storopack stelde niet teleur. Ward: “Met de nieuwe installatie wilden we tijd winnen en het werk toch minder belastend maken voor onze inpakploegen. En die verwachtingen losten ze zeker in: we kunnen binnenkort tot 2.000 orders per dag verwerken en dankzij de extra aandacht voor ergonomie is het voor onze medewerkers lichter werken.”

Hoe ze dat precies voor elkaar speelden? Er is voor gezorgd dat alle inpakmateriaal makkelijker bereikbaar is. De nieuwe paktafels zijn bijvoorbeeld uitgerust met de AIRplus® Void Recycle-lift. Daarmee kan de inpakker de luchtkussens op ooghoogte afscheuren – gedaan met bukken en de rug de hele dag door belasten. Daarnaast zijn de inpakstations voorzien van antivermoeidheidsmatten en zijn de tafels in hoogte verstelbaar.

Storopack Recycle-lift

Verder zijn er nu ook andere materialen voor kleinere bestellingen in gebruik om het inpakken sneller te doen verlopen. In plaats van alles telkens in een doos te moeten stoppen, zijn er nu ook de lichtere bubbelenveloppen.

“Zeker en vast de juiste partner”

Voor Ward toonde Storopack op elk moment dat ze inderdaad de ideale partij waren voor deze klus: “Het rapport voor deze opdracht? Een 10 over de hele lijn, van persoonlijke aanpak en service over vertrouwen tot prijs-kwaliteitsverhouding. Ik aarzel geen seconde om Storopack aan te bevelen!”

Jouw inpakproces optimaliseren?

Laat de specialisten van Storopack het voor je uittekenen. Neem contact op via het gratis nummer 0800 90 567, mail naar sales@storopack.be of stel je vraag meteen hieronder!

Lees ook

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Storopack
  • Nieuwbrugstraat 79
    1830 Machelen
  • +32 (0)2 756 80 90

Ook interessant

Interessante bedrijven