B Close_banner web.jpg

Bol.com opent kantoor voor lokale partners in Antwerpen

E-commerce

Bol.com opent, naar verwachting in mei, een bijkantoor in Antwerpen. Dit kantoor staat in het teken van de samenwerking met lokale partners. Bol.com wil lokale handelaars en webshops ondersteunen bij het verkopen van hun producten op het platform.

Ondernemers hebben de mogelijkheid om via dit platform hun afzetmarkt te vergroten. Hun assortiment wordt immers niet alleen beschikbaar voor Belgische klanten, maar ook voor miljoenen Nederlandse klanten. Dit zou een extra stimulans voor de Belgische retail kunnen betekenen. Bijna 1 op de 2 verkochte pakketjes zijn afkomstig van een partner die via bol.com verkoopt.

Keuze uit 17 miljoen artikelen

De Nederlandse webwinkel stelde in 2012 de winkel open voor partners. Sinds 2014 kunnen ook Belgische handelaars en webshops hun producten verkopen via bol.com. Anno 2019 werkt de winkel samen met 20.000 partners uit België en Nederland. Door deze samenwerking heeft de klant keuze uit 17 miljoen artikelen. De partners variëren van fysieke winkeliers die kiezen om hun online activiteiten (deels) uit te besteden, tot volledig online spelers die via dit platform verkopen om hun afzetmarkt te vergroten.

Voorraad leggen in het fulfilmentcenter

De partners kunnen hun assortiment op voorraad leggen in het fulfilmentcenter van de winkel. Zo maken ze gebruik van het distributienetwerk van bol.com en bieden ze meerdere bezorgopties aan de klant.

2 miljoen Belgische bezoekers

Sacha Buyck, manager België bij bol.com: “Bij bol.com winkelen inmiddels 2 miljoen Belgische consumenten. We geloven dat de lokale samenwerking de sleutel is tot tevreden klanten. Er werken reeds tientallen Belgen bij ons, maar vanuit de locatie in Antwerpen staan we nog korter bij winkeliers en handelaars. Belangrijk is dat we kennis delen en van elkaar leren. Op die manier kunnen we de klant zo goed mogelijk van dienst zijn, dat is uiteindelijk waar we het voor doen.”

Voor dit bijkantoor op een nader te bepalen locatie in Antwerpen zoekt het bedrijf extra Belgische collega’s die partners willen helpen om hun groei te maximaliseren. De eerste vacatures zijn te vinden op https://banen.bol.com en bestaan uit functies als Market Managers, Partner Adviseurs en Partner Specialisten.

Lees ook:

Rectangle B Close_ web.jpg

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven