B Close_banner web.jpg

Chinese e-commerce gigant Alibaba naar Luik?

E-commerce

De logistieke partner van Alibaba heeft een filiaal in Luik opgericht. Dat kan erop duiden dat de Chinese e-commercegigant er definitief zal neerstrijken.

De Chinese logistieke groep 4PX Express trekt een half miljoen euro uit om een filiaal op te richten, ten noorden van de luchthaven van Luik. 4PX is een onderaannemer van Alibaba, die onder meer ook voor Amazon werkt. In de oprichtingsakte van 4PX Express BE staat expliciet dat de Belgische vestiging goederen zal behandelen die besteld worden via Alibaba.

Wereldwijd distributienetwerk

De Chinese e-commerce specialist Alibaba gaf eerder al aan dat het in Luik een geschikte logistieke hub ziet. Nu lijkt deze hub een stap dichterbij te zijn gekomen. Cainiao, de logistieke dochter van Alibaba, die voor de groep een wereldwijd distributienetwerk aan het uitbouwen is, tekende dit voorjaar al een intentieverklaring om van Luik de Europese hub van Alibaba te maken.

Europese opmars

Alibaba wil met een distributiecentrum in Luik zijn Europese opmars versnellen. Luik zou voor Alibaba interessant zijn vanwege de luchthaven die een directe verbinding heeft met China. De komst van Alibaba naar Europa kan honderden extra banen opleveren.
(foto: Amy Chandra from Pexels)

Rectangle B Close_ web.jpg

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven