B Close_banner web.jpg

Hoe de logistieke afhandeling van je e-commerce automatiseren?

Partner

E-commerce laat wereldwijd jaarlijkse groeicijfers van meer dan 10 procent optekenen. Supply Chain specialist Descartes helpt bedrijven om fors te groeien in hun e-commerce activiteiten. “Descartes pixi*-WMS is een cloudgebaseerd Warehouse Management System (WMS). Eenvoudig, schaalbaar en flexibel,” zegt Johannes Panzer van Descartes.

Descartes pixi*-WMS behelst het hele e-commerce proces. Deze softwaretechnologie automatiseert de e-commerce bestellingen, betalingen en order picking en shipping, tot en met het verwerken en afhandelen van retours. “Eigenlijk vanaf het moment dat een consument op ‘Koop nu’  duwt tot en met het moment dat het pakket ter bestemming is,” aldus Johannes Panzer van Descartes.

Descartes pixi*-WMS is software voor e-commerce

De oplossing van Descartes is geschikt voor zowel gespecialiseerde e-commercebedrijven, webshops, retailers en producenten als voor grote logistieke dienstverleners. Met Descartes pixi*-WMS voeren ze hun e-commerce activiteiten efficiënter uit.

Ook kleinere e-spelers kunnen dankzij deze technologie verder groeien. Johannes: “We kennen allemaal het verhaal van de succesvolle webshop die zo snel groeit dat een magazijn nodig is voor de opslag van de producten. Maar door de sterke groei loopt de webshop tegen logistieke problemen aan. Dan is het tijd voor een professioneel WMS met multi-order-picking-mogelijkheden. Met dergelijke technologie kan de webshop zijn groei doorzetten naar meer logistieke productiviteit en meer tevreden klanten.” 

Hoe de logistieke afhandeling automatiseren?

Wat zijn troeven van deze technologie? “Omdat het hele vrachtproces wordt geautomatiseerd, vermindert het aantal fouten en dalen de kosten van het e-commerce proces. Descartes pixi*-WMS verhoogt het aantal pakjes en pakketten per chauffeur en stroomlijnt de verwerking van retourgoederen. De productiviteit stijgt, ook omdat er minder menselijke handelingen nodig zijn.”

Magazijntechnologie die schaalbaar en flexibel is

Andere troeven zijn de schaalbaarheid en flexibiliteit. “Het online koopgedrag van consumenten volgt pieken, afhankelijk van het product. Sommige producten worden bijvoorbeeld meer gekocht in de kerstperiode, tijdens Halloween of carnaval, of zijn seizoensgebonden. Descartes pixi*-WMS is helemaal afgestemd op deze pieken.”


Descartes pixi*-WMS is ook aanpasbaar aan de e-commerce dynamiek. Johannes: “E-commerce is een zeer dynamische markt. Descartes pixi*-WMS speelt hierop in : je kan de configuratie aanpassen en nieuwe features toevoegen om sneller in te spelen op de strategie van de concurrentie of om in te spelen op een veranderd proces in je magazijn of distributiecenter. Logistieke dienstverleners kunnen nieuwe klanten snel integreren in dit systeem en hen transparant informeren over de status van shipment en bestellingen, enzovoort.”

De 5 belangrijkste voordelen van Descartes pixi*-WMS

  • Voor kleine en grote bedrijven
  • Schaalbaar
  • Flexibel
  • Snelle implementatie
  • Transparant en eenvoudig in gebruik

Meer informatie en testimonials

Meer weten?

Contactinformatie

Ook interessant

Interessante bedrijven