B Close_banner web.jpg
Cecilia Malmström © EU/Shimera/Etienne Ansotte

Komen er wereldwijde handelsregels voor e-commerce?

E-commerce

Tijdens het World Economic Forum dat in januari in Davos plaatsvond, kwam e-commerce aan bod.
De EU-lidstaten en 47 andere leden van de Wereldhandelsorganisatie (WTO), waaronder de VS en Japan, gaan vanaf maart onderhandelen over mondiale regels voor e-handel.

E-commerce neemt alsmaar globaal genomen toe en er bestaan geen wereldwijde regels voor. Doel is een wettelijk kader te creëren waar consumenten en vooral KMO’s zich in terugvinden. Vertegenwoordigers uit de diverse landen gaan onder meer aan de slag met het weghalen van obstakels voor e-commerce, het verbeteren van het vertrouwen in online-aankopen, het bestrijden van spam en garanties voor de geldigheid van digitale contracten en elektronische handtekeningen.

De WTO als geheel bleek vorige maand nochtans op dit vlak niet in beweging te komen. Cecilia Malmström, EU-commissaris verantwoordelijk voor Handel, staat dan ook positief tegenover het voornemen van de 75 landen die de onderhandelingen zullen aangaan: ,,Elektronische handel is een realiteit in de meeste hoeken van de wereld, dus het is onze plicht onze burgers en bedrijven van een voorspelbare, effectieve en veilige omgeving voor onlinehandel te voorzien.''

*Bron: Europees Parlement 25 januari 2018

Lees ook

Op de foto van Cecilia Malmström © EU/Shimera/Etienne Ansotte

Rectangle B Close_ web.jpg

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven