BCLOSE_Leaderboard.gif

Online veilen van industriële goederen: laagdrempelig, transparant en anoniem

E-commerce

Sinds kort zijn de online veilinghuizen Troostwijk Auctions en BVA Auctions gefuseerd tot TBAuctions. “Online veilen speelt in op een groeiende behoefte in de markt.” Een gesprek met het nieuwe management van dit internationaal bedrijf: Andy Vons en Bjorn Moris.

Beide veilinghuizen blijven hun merknaam behouden: Troostwijk met focus op bedrijven en BVA Auctions met focus op consumenten en ‘small business’.

Online veilen ook voor zelfstandigen en kleine kmo’s

Troostwijk organiseert niet alleen biedronden van bekende namen zoals Opel Antwerpen en recent nog Oceade en VLM. “Ook de bakker om de hoek en de doorsnee kmo helpen we”, zegt Andy Vons, country manager van TBAuctions. “Eigenlijk draagt TBAuctions bij tot een duurzamere maatschappij. Wij geven uitrustingsgoederen, kleine en grote machines, huishoudapparatuur, enz een herbestemming”, vult Bjorn Moris, operations & finance manager van TBAuctions, aan.

E-commerce bedrijf brengt kopers en verkopers samen

Door samenvoeging van de twee bedrijven ontstaat een Europese speler met internationale reikwijdte. Andy Vons: “TBAuctions, de naam van de holding van de twee fusiepartners, bundelt technologie, veilingexpertise en marktkennis. We zijn meer en meer een e-commerce bedrijf dat verkopers met kopers nationaal en internationaal samenbrengt om hun assets snel en veilig van eigenaar te laten wisselen. Omdat we nu onze IT-investeringen bundelen, kunnen we ons platform nog sneller ontwikkelen.”

Met veilen doe je aan assetmanagement

Die groeiende behoefte om assets over te hevelen naar andere landen of zelfs andere delen van de wereld schept de mogelijkheid direct in te spelen op veranderende marktomstandigheden.

Bjorn Moris: “Veilen is een vorm van smart assetmanagement : voorkomen dat assets stilstaan en geld kosten. Voorkomen dat bedrijven zich alleen focussen op de inkoop van nieuwe assets. Het gaat over heel wat verschillende sectoren: consumentengoederen, auto’s, agrarische en metaalsector, de bouwsector... Overal is vraag naar materieel en gebruikte machines. Jaarlijks worden er zo’n 1,5 miljoen kavels (één of meerdere artikels die gebundeld worden in een lot) aangeboden in zo’n 6.700 veilingen.” 

Ontzorgen van A tot Z

Bjorn Moris: “Het organiseren van een veiling komt neer op twee zaken: waarde creëren voor de opdrachtgever en hem ontzorgen. Hij kan daar zelf mee invulling aan geven. Voor sommige opdrachtgevers zoals curatoren die bij een faillissement worden aangesteld, doen we alles: het maken van de Inventaris die bij de rechtbank moet worden neergelegd; contact nemen met de leasingmaatschappij als we mogen liquideren; marketingcampagne voeren; vakbladen benaderen om advertenties te plaatsen waarin we de online verkoop aankondigen; kijkdagen organiseren, het innen van de gelden, en nog meer. Kortom, wij zorgen voor een maximale realisatie van het activa. Troostwijk heeft intussen ook heel wat recurrente opdrachtgevers die intussen al vertrouwd zijn met het proces.”

“Daarnaast bieden wij kopers een prachtig wisselend assortiment en een goede deal. Je kunt zeggen dat we voor iedereen wat te bieden hebben”, voegt Andy Vons eraan toe.

Hoe verloopt online veilen?

De voorbereiding van industriële opdrachten vraagt een gedegen voorbereiding en de tijd die ervoor nodig is, is afhankelijk van de grootte van het project. Troostwijk probeert zoveel mogelijk alles binnen de maand na de verkoopdag af te handelen. “Een verkoopdag heeft een vast begin- en sluituur. In die periode kan je online opbieden op de aangeboden kavels. De vernieuwde site is al uit te proberen en beschrijft alle beschikbare kavels in alle landen in 15 talen”, besluit Andy Vons.

BCLOSE_Rectangle.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven