Versie 3 B-Close.gif
© Belgunique webplatform

Webplatform en flagshipstore Belgunique moedigen aan om Belgisch te kopen

E-commerce

Belgunique brengt met webplatform en offline retailpunt in Antwerpen Belgische talenten dichter bij de consument. In 2019 wil Belgunique nog meer winkels openen in andere Vlaamse steden.

In 2017 lanceerden Sofie Smolders, Kim Smolders en Herman Maris het webplatform Belgunique.be waar intussen ongeveer 130 ontwerpers en makers van eigen bodem hun kwaliteitsvolle design producten aanbieden. In september 2018 opende de eerste winkel in de Leopoldstraat 53 in Antwerpen.

Met Belgunique willen de oprichters de lokale economie verstevigen en zorgen voor een duurzame en milieubewuste welvaart.

Het komt erop aan designliefhebbers warm te maken – eigenlijk op te voeden – om lokaal te kopen. Soms is de prijs nog een barrière. Want ook al koop je een product dat dichtbij is ontwikkeld en vervaardigd, het prijsetiketje is meestal duurder. Die meerprijs betaal je voor het duurzame karakter van de design producten, die op een verantwoorde manier zijn tot stand gekomen. En dan hebben we het over de materiaalkeuze, de arbeidsomstandigheden, de kleinschaligheid, en meer.

In de webshop vind je vandaag een duizendtal producten. In de fysieke winkel is het aanbod kleiner. Prijzen variëren tussen de 10 en 2.000 euro. Belgunique.be heeft ook al de aandacht kunnen trekken van klanten in Duitsland, Frankrijk en Engeland.

Belgunique heeft de ambitie om een community te vormen van creatievelingen die elkaar vinden, helpen en inspireren. De initiatiefnemers beseffen hoe belangrijk het is om samen te werken en partnerships aan te gaan. Zo treden ze buiten de traditionele verkoopkanalen en brengen ze hun ‘makers’ in contact met bedrijven en organisaties om tot exclusieve samenwerkingen en creaties te komen voor o.m. relatiegeschenken, evenementen, interieurinrichting.

Belgunique wordt gesteund en gepromoot door Start it @KBC, de grootste startup community van België die een positieve impact wil hebben op de economie en onze samenleving.

BCLOSE_Rectangle.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials