Versie 3 B-Close.gif

Een fixeerverpakking: ken jij alle voordelen al?

Soms gebeurt het wel eens dat een product toch minder stevig verpakt bleek dan gedacht. Gevolg? Beschadigingen. Of je propt de verzenddoos vol met ander materiaal zodat het toch niet zou gaan schuiven. Ideaal? Niet altijd. Een handige oplossing hiervoor? Dat is fixeerverpakking. Die heeft trouwens nog een aantal andere voordelen.

Wat is een fixeerverpakking?

Met een fixeerverpakking is je product in 10 seconden verzendklaar. Klinkt interessant, niet? Maar wat is een fixeerverpakking exact?

Een fixeerverpakking bestaat onder andere uit een geïntegreerde verzenddoos en een kartonnen vlak met rekfolie. Die flexibele, maar bijna onscheurbare rekfolie fixeert het product stevig op het kartonnen vlak. Het is een mooie, heldere folie die ook toelaat om het product te tonen zonder het volledig uit te pakken. Deze folie kan dus ook gebruikt worden voor presentatiedoeleinden.

Er bestaan een aantal verschillende soorten fixeerverpakkingen:

 • (video) 1-delige fixeerverpakking: Een doos uit enkel karton met rekfolie binnenin. Een 1-delige fixeerverpakking is ideaal voor het verzenden van lichte en kleine producten tot 2 kg.

 • (video) 2-delige fixeerverpakking: Een doos uit enkel karton gecombineerd met een uitneembaar inzetstuk. De rekfolie is bevestigd op dit inzetstuk. Lichte en kleine producten tot 4 kg kan je hiermee makkelijk verzenden. Denk bijvoorbeeld aan een smartphone, laptop of een fototoestel.

 • (video) zweefverpakking: Een kartonnen doos met 2 ophangelementen uit rekfolie. Het product ‘zweeft’ in de doos en zo worden schokken opgevangen. Kantelt de doos om? Geen probleem, het product blijft perfect op zijn plaats. Voor het verzenden van breekbare producten tot 35 kg kies je best voor dit soort verpakking.

Wat zijn de voordelen?

Dat een fixeerverpakking je product goed beschermt, spreekt voor zich. Maar daarnaast zijn er nog een aantal andere interessante voordelen:

 • Je hebt minder verschillende verpakkingen nodig want de verzenddoos is mee inbegrepen bij dit soort verpakking.
 • Je bespaart kosten wat onder andere opslag, voorbereiding en transport betreft.
 • Omdat je heel snel en efficiënt kan verpakken, bespaar je veel tijd.
 • Het is goed voor het milieu want het is herbruikbaar en recycleerbaar!

Een zweefverpakking heeft daarnaast nog een extra voordeel: Het zorgt voor een schokbestendige verpakking omdat de producten ‘zweven’ in de verpakking.

Verpakkingsproducent Storopack heeft een breed aanbod wat verpakkingen betreft en blijft innoveren. Deze handige fixeerverpakkingen zijn zeker het proberen waard. Spreekt deze manier van verpakken je ook wel aan? Neem contact op via onderstaand formulier om alles te weten te komen over de vele mogelijke uitvoeringen van zo’n fixeerverpakking.

Meer lezen:

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Storopack

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

 • Storopack
 • Nieuwbrugstraat 79
  1830 Machelen
 • +32 (0)2 756 80 90

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials