BCLOSE_Leaderboard.gif
iOnLogistics iTOS

Een glansrol voor het logistiek systeem iTOS in het magazijn van Zeeland Sugar Terminal

Verschillende bedrijven rekenen op iTOS, logistieke software van iOnLogistics, om hun logistieke processen op rolletjes te laten lopen. Ook voor Zeeland Sugar Terminal kwam iOnLogistics met de gepaste oplossing.

iTOS, software voor een gestroomlijnd magazijn en logistiek management

Je logistiek en magazijn in goede banen leiden? Dat wordt heel wat eenvoudiger met de oplossingen van de software-expert iOnLogistics. Dit bedrijf heeft als missie: maximale efficiëntie tegen minimale kosten. Klinkt goed, niet?  

Het paradepaardje van iOnLogistics om dit te realiseren, is het futureproof logistiek systeem iTOS. Een allesomvattend Terminal Operating System (TOS) voor logistieke dienstverleners die de administratieve, financiële en goederenprocessen stroomlijnt. Deze gespecialiseerde software bestaat uit een hoogstaande webgebaseerde architectuur die kan gecombineerd worden met modules voor het overnemen van verschillende logistieke activiteiten en workflows.

Ervaringen van klanten

Dat de moderne technologieën van iOnLogistics gesmaakt worden, blijkt duidelijk uit het succesverhaal van Mexico Natie, een allround specialist in goederenbehandeling die nood had aan vlotte interne processen en accurate klantcommunicatie. Het internationaal transportbedrijf Frans Hendrickx & Zonen dat gespecialiseerd is in gevaarlijke goederen ging voor iTOS om de bedrijfsprocessen integraal te automatiseren. Ook het groeiend havenbedrijf Van Moer Logistics vaart wel bij de keuze voor iTOS om hun complexe logistieke processen te beheren. En het rijtje tevreden klanten stopt daar zeker niet.

Compleet geautomatiseerde en hypermoderne terminal

Nóg een succesverhaal zodat je dit niet zomaar als zoete koek moet slikken, is de vruchtbare samenwerking met het bedrijf Zeeland Sugar Terminal (ZST). Dit is een nevenvestiging van het op- en overslagbedrijf Vlaeynatie. En Vlaeynatie koos eerder ook al voor suiker in bulk. Tot in 2009 was dit het moederbedrijf van Manufert, de belangrijkste suikerterminal in de Antwerpse haven dat toen werd verkocht aan Euroports.

De Europese suikermarkt werd gedereguleerd en wereldwijd groeit de vraag naar witte bietsuiker. Hieruit vloeit dan een stijgende vraag naar op- en overslagcapaciteit. Vorig jaar liet ZST haar eerste suikerterminal bouwen op de Axelse Vlakte in het havengebied bij Terneuzen. Deze nieuwe terminal van ZST speelt met een opslagcapaciteit van 130.000 ton suiker handig in op deze veranderingen in de suikerwereld.

De terminal is compleet geautomatiseerd en bestaat uit in totaal 4 suikersilo’s. 2 daarvan zijn al gevuld. Op termijn zullen de hypermoderne terminals een totale opslagcapaciteit hebben van maar liefst 320.000 ton. Dit vraagt natuurlijk om een vlotte opvolging. ZST ging met iOnLogistics in zee en koos ook voor iTOS om dit in goede banen te leiden.

Spreekt de missie van iOnLogistics ‘maximale efficiëntie tegen minimale kosten’ jou als logistiek dienstverlener aan? Neem dan zeker contact op via onderstaand formulier.

Meer lezen:

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en iOnLogistics

Meer weten?

iOnLogistics

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • iOnLogistics

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials