Versie 3 B-Close.gif

Een supply chain-gids voor een razendsnelle lancering in crisistijden

Met deze nieuwe supply chain-gids bundelt marktleider in voorraadoptimalisatie Slimstock jarenlange ervaring in 9 bruikbare tips. Een toolkit waarmee je snel kan focussen op de lancering van de groei van je bedrijf.

9 tips voor een lancering van de groei van jouw bedrijf in crisistijd

Slimstock publiceerde al het 1ste deel van de Supply Chain Survival Toolkit met onfeilbare tactieken om je bedrijf draaiende te houden in tijden van crisis.

In dit 2e deel focussen we op de groei van je bedrijf na de crisis. Met deze 9 bruikbare tips kan je vandaag nog actie ondernemen om de groei van jouw bedrijf te versnellen. We sommen ze kort op, in de Survival Toolkit deel 2 komen ze uitvoerig ter sprake.

  1. Pas de supply chain-strategie opnieuw aan om succes te behalen: zelfs wanneer je oude strategie perfect was, is hij niet aangepast aan de nieuwe situatie. Stel je de vraag ‘Wat is het belangrijkste voor ons bedrijf?’ Maak een keuze tussen stabiliteit of groei en zorg voor draagvlak bij je medewerkers.
  2. Harmoniseer jouw team: Supply chain management is een teamsport. Dit is zeker zo na een crisis. Verzamel daarom samen met je collega’s zoveel mogelijk marktinformatie.
  3. Breng je masterdata op orde: Net zoals je je strategisch beleid moet aanpassen, is het zaak om ook je masterdata opnieuw onder de loep te nemen en aan te passen daar waar nodig.
  4. Rationaliseer je assortiment: Analyseer je productassortiment en stel je de lastige vraag: ‘Moeten we dit echt op voorraad hebben?’
  5. Stel prioriteiten: Bepaal welke taken belangrijk zijn en welke taken je kan negeren. Je kan hiervoor verschillende methoden gebruiken.
  6. Krijg grip op afwijkende prognoses: De crisis heeft de betrouwbaarheid en relevantie van je historische gegevens in gevaar gebracht. Je hebt een prognose nodig om zo nauwkeurig mogelijk te kunnen zijn.
  7. Stem activiteiten af om de vraag te verminderen: Je hebt nu een beeld van hoe de toekomstige vraag eruitziet. Nu is het zaak dat er voldoende voorraad aanwezig is om aan de vraag te voldoen.
  8. Bouw betere relaties op met leveranciers die ertoe doen: Stel je de vraag welke leveranciers hun best deden om tijdens de crisis jouw bedrijf te helpen.
  9. Identificeer goudmijntjes voor optimalisatie: kijk vooruit! Maak beslissingen over vervolgstappen.


Download de supply chain-gidsen van Slimstock

Meer weten over dit onderwerp? Download gratis de ‘SUPPLY CHAIN SURVIVAL TOOLKIT (deel 2 ): 9 tips voor een razendsnelle lancering van de groei van jouw bedrijf in crisistijd’ met een uitgebreide uiteenzetting van de 9 stappen.

Download ‘SUPPLY CHAIN SURVIVAL TOOLKIT (deel 1): 7 onfeilbare tactieken om je bedrijf draaiende te houden in tijden van crisis’.

Heb je vragen over supply chain management? Neem contact op met de experten van Slimstock via onderstaand formulier. Of schrijf je in voor de Slimstock Kijkdagen.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Slimstock

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Slimstock

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials